Hrana Zdravi recepti
4352 prikaza

Fritata sa začinskim biljem i parmezanom

Guliver/Shutterstock
1/1
Ljubitelji začinskog bilja će uživati u ovom jelu! Budući da proces od mućkanja jaja do serviranja traje samo 15 minuta, fritata je idealan brzi ručak ili večera.

Ovu fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji na vrh dodaj i šnite pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 žlice vode
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica nasjeckane metvice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 žličica nasjeckanog origana
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1 ½ žlica maslaca
  • Papar
  • Parmezan
jaja Zašto su jaja tako dobra za mršavljenje? Dijeta jaja 3 načina kako pripremiti savršena jaja prema poznatoj fitness blogerici Hrana

Priprema:

  1. Smućkaj jaja s 2 žlice vode i soli.
  2. Dodaj fino nasjeckanu metvicu, vlasac, origano, timijan i peršin. Rastopi maslac na tavici promjera 25 cm.
  3. Dodaj jaja, smanji vatru i pusti da se peče otprilike tri minute. Nakon toga počni odizati krajeve kako bi preostala smjesa jaja mogla iscuriti ispod
  4. Peci fritatu još 3-5 minuta, dok se ne stisne, ali u sredini bi i dalje trebala biti kremasta.   

Naribaj parmezan i uživaj u aromatičnoj fritati!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.