Hrana Hrana kao lijek 06. veljače 2018.

Ghee maslac- prirodni čudotvorac za zdravlje, a čisti i kožu!

Ghee-Maslac-Masnoce
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ghee maslac (čita se gi) je pročišćeni maslac. Dobiva se procesom kuhanja maslaca nakon kojeg nestane mast, a proteini i krute mliječne tvari se odvajaju i uklanjaju žlicom.

Masno-Tkivo Možda te zanima... Liposukcijska dijeta u 2 faze za gubljenje masnog tkiva Dijeta

Zdrava Krava ti donosi šest glavnih razloga zašto bi ga trebala uvrstiti u prehranu.

  1. Ghee maslac ima visoku toplinsku točku kuhanja. Zbog toga se ne raspada u slobodne radikale poput drugih ulja. Ti radikali su potencijalno opasni za zdravlje.
  2. Smanjuje rizik od srčanih bolesti. Novije studije pokazuju kako ghee pokazuje vrlo učinkovito djelovanje na suzbijanje lošeg kolesterola te sprječava rak, začepljenje arterija i dijabetes.
  3. Pomaže regulaciji tjelesne težine. Još jedna izvrsna dobrobit.
  4. Poboljšava probavu. Ghee maslac je pun maslačne kiseline. Maslačna kiselina ublažava upale i brine o neprobavljenim dijelovima hrane, a također pomaže zaštititi sluznicu.
  5. Ghee snižava kolesterol. U krvi i organima.
  6. Odlično djeluje na zdravlje kože. Ghee maslac je poznat po tome da čisti kožu i daje joj sjaj.  Prirodno hidratizira kožu i smanjuje crvenilo na licu. Također pomaže u zacjeljivanju ožiljaka.
Možda te zanima... Zašto zdrave namirnice ne znače uvijek i zdravu prehranu? Hrana
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      zarko

      Hrvatski se zove maslo. Moja majka je ljeti maslac pročiščavala jer tada nije bilo frižidera. Maslo se ne kvari na visokim temperaturama, pa je prije sedamdeset godina većina domaćica u Hrvatskoj pročiščavalo maslac. Nije to nikakva novost.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.