Hrana 10. studenoga 2014.

Zapečene paprike punjene grahom

Papr-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kao recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo recept za zapečeni grah s paprikama Mirjane Plećaš. Pošalji nam recept za svoje jesensko jelo i sudjeluj u akciji. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se

Svaki recept tjedna komentirati će suradnik GoGreen tržnice i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone.

Svoj recept pošalji ovdje.

Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica.

Sastojci:

  • 10 rog domaćih paprika
  • 300 g šareni graha 
  • 1 poriluk 
  • 200 g kukuruza šećerca 
  • bučino ulje
  • češnjak
  • začini: sol, chili paprika, vlasac, papar 
  • 20 čačkalica 

Priprema:

  1. Grah natopi vodom preko noći, skuhaj do pola i ocijedi. 
  2. Očisti papriku, odreži joj kapicu gdje je peteljka i nemoj baciti taj dio.
  3. Poriluk nareži na sitne kockice, a kukuruz bi bilo idealno da imaš domaći kuhani, ako ne poslužit će i limenka. 
  4. Pomiješaj grah s porilukom i kukuruzom i začini s bučinim uljem, začinima i sitno nasjeckanim češnjakom
  5. Napuni paprike i poklopiti ih kapicom te spoji s dvije čačkalice. 
  6. Vatrostalnu posudu naulji bučinim uljem i pokrij dno ostatkom smjese graha, poriluka i kukuruza. Poslaži punjene paprike i peci oko 45 minuta u pećnici na 190 stupnjeva, ali negdje nakon pola sata sve paprike preokreni. 

Serviraj toplo i dobar tek!

Zanima te više o GoGreen tržnici?

Komentar kuhara Ivora Madžara:

Jednostavno, ali vrlo atraktivno jelo poput ovoga definitivno će ispuniti kuću finim mirisima. Genijalno bučino ulje prožet će namirnice kao što su grah i poriluk. Vlasac će se, zajedno s ostalim začinima i češnjakom, odlično uklopiti u ovo pravo jesensko jelo. Čili paprika je tu da poboljša probavu i dodatno te zagrije, a svatko može varirati njenu količinu prema svojem okusu. Punjene paprike na ovaj način izvrsna su ideja za ručak, a dodatak ružmarina ili lovorovog lista može dodatno aromatizirati bučino ulje i zaintrigirati mirise.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.