Hrana Analizirali smo 12. siječnja 2017.

6 namirnica uz koje će tvoja koža biti lijepa i mladolika

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Način na koji se hraniš uvelike utječe na ljepotu tvoje kože. Posebice zimi kada je prehrana siromašnija i u svakodnevnoj prehrani se ne nalazi toliko voća i povrća koliko ljeti. No, neke od namirnica svakako ne bi smjela izostaviti, a u nastavku saznaj o kojima je riječ.

Mrkva

Ovo povrće smatra se jednim od najvažnijih hranjivih namirnica, jer održava zdravu kožu, zube i desni, a uz to ima anti-aging svojstva te može vam pomoći da očistiš tijelo od toksina. Mrkva je puna beta karotena koji štiti kožu od sunca i sprječava nastanak bora i mrlja, a ako je konzumiraš tijekom zime primjetit ćeš da je tvoj ten tamniji i pun zdravog sjaja.

Sjemenke bundeve

Sjemenke bundeve se preporučuju kao dio svakodnevne prehrana jer spadaju u moćnu hranu za naše oči i kožu. Bogate su cinkom i magnezijem, održavaju kolagen i obnavljaju kožu. Sadrže ‘dobar’ kolesterol (HDL) koji je potreban za zdravlje zglobova i za lakše podnošenje menopauze. Osim toga, stimulira rast kose i štite od zagađivača.

5 razloga zbog kojih bi trebala čips zamijeniti sjemenkama

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Jabuke

Omiljeno voće mnogih, jabuke su jedna od najzdravijeg voća. Bogate su vitaminima i mineralima i veliki su izvor flavonoida i polifenola koji su snažni antioksidanti. Uz jabuku dodaj i malo meda, prirodnog zaslađivača koji tvoj organizam obožava.

Grčki jogurt

Ovaj jogurt je pun ‘dobrih’ bakterija, a poznat je po probioticima koji su neophodni za zdrav probavni trakt i jačanje imuniteta. Sadrži mliječne kiseline koje hidratiziraju kožu. U svoj popodnevni zalogaj možeš dodati šumsko voće jer je bogato vitaminom C i drugim antioksidantima koji pomažu smanjiti bore i učvrstiti kožu.

Crna čokolada

Jesi li znala da crna čokolada s najmanje 70 posto kakaa štiti od UV zračenja, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i može povećati protok krvi? Crna čokolada poboljšava hidrataciju kože, a zbog bogatstva bakra, cinka i željeza pomaže u regeneraciji krvne slike. I da, tamna čokolada ima veću količinu antioksidanata od zelenog čaja i borovnica!

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dinja

Ukusno voće poput dinje vrlo je zdravo jer je vrlo bogata vitaminom A i vitaminom C, što je čini idealnom hranom za kožu i kosu. Osim toga, sadrži vrlo visok sadržaj vode zbog čega hidratizira.

Namirnice koje hrane i održavaju kožu mladom i u zreloj dobi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.