Hrana 14. ožujka 2012.

Slatka krema s bosiljkom i medom

Skutajpg450X300_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zdrav, jednostavan i ukusan desert možeš pripremiti već za deset minuta. Uz Marineline upute nauči kako napraviti laganu kremu od skute s dodatkom bosiljka i meda u kojoj će uživati cijela tvoja obitelj!

Proljeće je već u zraku. Veseli me što tada ima skute u obilju, a svježe začinske trave su počele mirisati sa svih strana pa tako i na mom balkonu.

S obzirom da jako volim skutu i u slanim i u slatkim varijantama, za danas sam ti pripremila vrlo jednostavan i zdrav desert. Inspirirala me jedna torta koju sam ljetos jela na Korčuli u restoranu 'U Maje i Tonke', a koja me oduševila kombinacijom bosiljka i sira (ne znam što su točno stavile unutra no svakako ti preporučam ovu konobu kad se nađeš na Korčuli).

Što je najvažnije, ovaj recept je zdrav, jednostavan i gotov u samo desetak minuta. Uživaj!

Isprobaj recept za za kremu od skute s bosiljkom i medom!

Sastojci

  • 400 g ovčje skute
  • 1 vezica bosiljka
  • sok i korica 1 limuna iz bio uzgoja
  • 6 jušnih žlica livadnog meda
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 20 komada badema

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti kremu od skute s bosiljkom i medom.

Priprema s guštom

  1. Mikserom promiješaj zdrobljenu skutu s medom, šećerom i koricom limuna (samo žuti dio korice).
  2. Odvoji listove bosiljka te ih izmiksaj u blenderu sa sokom od 1 limuna tako da dobiješ zelenu pastu (ako nemaš blender možeš se poslužiti i mužarom.
  3. Zatim pastu od bosiljka prebaci u skutu i još malo izmiksaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
  4. Bademe grubo zdrobi preko krpe uz pomoć čekića za meso.
  5. Serviraj kremu od skute u čašicu i na vrh pospi komadiće badema. Jednostavno zar ne?

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.