Hrana Hrana kao lijek 08. prosinca 2016.

Recepti s medom i cimetom protiv ispadanja kose i za mršavljenje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li znala da uz to što su med i cimet ukusna kombinacija u prehrani, mogu poslužiti i kao lijek. Med i cimet možeš koristiti kako bi se riješila upala u organizmu ili ih barem ublažila.

Ako imaš problema s upalom zglobova uzmi med i stavi ga u mlaku vodu. Dodaj malu žlicu cimeta i napravi smjesu kojom ćeš masirati bolno mjesto. Možeš svako jutro i svaku večer uzeti jednu šalicu mlake vode s dvije žlice meda i jednom malom žlicom cimeta i popiti.

Ako ti opada kosa pripremi smjesu od vrućeg maslinovog ulja, jedne žlice meda i jedne čajne žlice cimeta, pa prije pranja kose drži ovu smjesu na glavi. Zatim je operi na uobičajen način. Infekcije mokraćnog mjehura riješit ćeš se ako popiješ dvije žlice cimetovog praha i jednu čajnu žlicu meda s mlakom vodom.

Opasni tipovi urinarnih infekcija

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Protiv povišenog kolesterola i za skidanje kilograma

Kod povišenog kolesterola također se preporučuje uzeti dvije žlice meda i tri čajne žlice cimeta te pomiješati s 4,5 dcl biljnog čaja. Med i cimet također ti mogu pomoći da se riješiš nervoze i bolova u trbuhu. 

Med i cimet su dobra kombinacija ako želiš skinuti višak kilograma. Trebala bi svako jutro pola sata prije doručka i navečer prije spavanja na prazan želudac uzeti 2 žlice meda i jednu čajnu žlicu cimeta prokuhanog u jednoj šalici vode.

Napitak uz koji će tvoj imunitet uspješno odolijevati izazovima

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.