Hrana Analizirali smo 07. prosinca 2019.

Namirnice koje nikada ne treba prati prije pripreme

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako nas od malih nogu uče da treba oprati svu hranu prije jela ili prije kuhanja, to baš i nije tako. Ove 3 namirnice ne treba prati baš nikada.

Jaja - ljuska jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje zaštitilo od bakterija. Voda uništava tu zaštitu pa jaja nije dobro prati, a nema ni potrebe.

Možda te zanima... Zašto jaja pucaju kod kuhanja i kako ih oguliti uz pomoć sode bikarbone? Hrana

Tjesteninu - vrhunski kuhari kažu da bi pranje tjestenine trebalo biti protuzakonito jer se na taj način uklanja škrob koji je kasnije potreban da bi se umak dobro spojio s tjesteninom. Kuhana tjestenina može se staviti pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok.

Gljiva_Suma Možda te zanima... Gljive - vitaminsko blago šume Hrana

Gljive - dobro apsorbiraju vodu i zato nije dobra ideja prati ih pod vodom, ili još gore namakati ih - izgubit će elastičnost i postati podložnije kvarenju. Ako su baš jako prljave, brzinski ih provuci kroz vodu i brzo obriši papirnatim ubrusom. Inače, zemlja s gljiva uklanja se četkicom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.