Hrana Analizirali smo 03. travnja 2017.

Namirnice koje ti mogu pomoći obuzdati alergiju

Kivi
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pred nama je vrijeme sezonskih hunjavica, kihanja i svrbeža, najčešćih neugodnih simptoma alergija. Međutim, postoje neke namirnice koje ti mogu olakšati simptome alergije.

Ni jedna namirnica ne može izliječiti simptome alergije. Međutim, voće i povrće prepuno je hranjivih tvari koje ti mogu pomoći u održavanju zdravlja i zaštititi te od sezonskih alergija.

Stvarna priča: kako živjeti s alergijom?

Preporučujemo da u svoju prehranu što više uključiš:

  1. Paprike, bobice, peršin i luk bogati su kvercetinom. Kvercetin je snažan antioksidans koji može utjecati na smanjenje reakcija na histamin, pokretača alergijskih reakcija.
  2. Namirnice bogate vitaminom C poput kivija, naranči i drugog citrusnog voća također mogu smanjiti histaminske reakcije.
  3. Fermentirani mliječni proizvodi poput kefira sadrže probiotike, dobre bakterije koje mogu pomoći u smanjenju rizika od razvoja alergijskih reakcija.
  4. Masna riba kao što je tuna, losos ili skuša sadrži omega – 3 esencijalne masne kiseline koje mogu smanjiti upalna stanja. Rezultati jedne japanske studije pokazali su kako žene koje jedu više ribe imaju manji rizik od alergijskog rinitisa. Neka se riba na tvojem tanjuru nađe barem dva puta tjedno.

Prirodan lijek protiv policističnih jajnika!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.