Hrana Hrana kao lijek 11. svibnja 2017.

Ne bacaj koru od ananasa - možeš ju jako dobro iskoristiti

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ananas je jako zdrav za naš organizam i šteta ga je ne iskoristiti do maksimuma. Možda ti to nije palo na pamet, ali od kore se može napraviti odličan napitak.

Kora od ananasa odlična je za zdravlje jer je puna antioksidansa, a oni usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, smanjuju rizik nastanka raka, štite srce i krvne žile itd.

Zašto je dobro piti sok od cikle?

Naime, nakupljanje slobodnih radikala u tijelu ubrzava starenje i narušava naše zdravlje, a upravo nas antioksidansi štite od toga. I zato, umjesto da koru od ananasa bacite u smeće, od nje napravite ukusan i zdrav čaj. Jednostavno je.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Stavi koru u lonac, dodaj vodu i prokuhaj 20-ak minuta na laganoj vatri. Ako kore ima puno i čaj je jako koncentriran, razrijedi ga s vodom i pijuckaj kao sok cijeli dan. Možeš ga dodatno zasladiti medom.

U čaj od ananasa možeš ubaciti još neke sastojke odlične za zdravlje.

Zašto te jezik pecka kada jedeš ananas?

Recept za čaj od kore ananasa, đumbira i cimeta:

*preuzet s portala food52.com

Sastojci: 

  • kora od jednog ananasa
  • 2 štapića cimeta
  • komad đumbira
  • voda - koliko treba da prekrije sve sastojke

Postupak: Kuhaj na srednje jakoj temperaturi 25 minuta. Makni, poklopi i ostavi da stoji još 20 minuta. Potom procijedi pa pij toplo ili čaj ulij u staklenu flašu i stavi u hladnjak - za fini osvježavajući napitak.

U čaj slobodno možeš dodati i malo limuna i meda.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.