Hrana Zdravi recepti 16. svibnja 2021.

Nevjerojatno sočan čokoladni kolač bez glutena

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ne voliš kolače koje moraš pripremati s brašnom ili ne smiješ koristiti pšenično brašno u prehrani, sigurni smo da će ti se svidjeti ovaj divni čokoladni kolač. Sve što trebaš su jaja, čokolada, šećer i prstohvat soli! I naravno, snažna volja da ga odmah ne pojedeš cijelog.

Kada je gotov, ostavi ga da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posluži ovu divnu čokoladnu deliciju s kuglicom sladoleda ili sa žlicom grčkog jogurta - vjeruj nam, ova kombinacija je fantastična! 

Odlična stvar kod pripreme ovog kolača je i to što se priprema s vodom u pećnici zbog čega je iznimno sočan i vlažan. Kako pripremiti ovaj izvrsni desert, pročitaj u nastavku.

12 trikova za dijetu s grčkim jogurtom

Sastojci

  • 1/2 šalice šećera ili žlica i pol meda/agavinog sirupa
  • 6 jaja sobne temperature
  • 170 g tamne čokolade (70 % kakaa)
  • prstohvat soli

Zamjena za brašno i jaja u kolačima

Priprema

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi, pomiješati žumanjke sa šećerom ili medom dok ne dobiješ blijedu smjesu te dodaj rastopljenu čokoladu i dobro izmiješaj. Od bjelanjaka i prstohvata soli napravi čvrst snijeg. U smjesu čokolade i žumanjaka dodaj prvo 1/3 snijega i nježno umiješaj špatulom, potom dodaj ostatak snijega, isto vrlo nježno miješajući. U vatrostalnu posudu stavi papir za pečenje te ulij smjesu. Vatrostalnu posudu zatim uroni u lim za pečenje koji si napunila vodom i to na način da vatrostalna posuda bude barem 1 cm u vodi. Peci u zagrijanoj pećnici 25 - 30 minuta; ohladi i prije posluživanaj dodaj kuglicu sladoleda ili žlicu grčkog jogurta. Ova smjesa je dovoljna za okruglu vatrostalnu posudu promjera 22 cm i visine 5 cm.

Dobar tek! 

Slične recepte pronađi na Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.