Hrana Zdravi recepti 01. srpnja 2017.

Palenta s pečenim rajčicama i bosiljkom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U loncu pomiješaj mlijeko, sol, papar, muškatni oraščić, parmezan i nasjeckani češnjak. Kad zakuha, dodaj kukuruzno brašno i miješaj neprekidno kuhačom. Kad se smjesa počne zgušnjavati, makni je s vatre i izlij u četvrtasti lim. Ostavi neka se dobro ohladi i stisne.

Za to vrijeme stavi rajčice stavi u marinadu od začinskog bilja, češnjaka i maslinova ulja te začini solju i paprom. Drugi im obloži papirom za pečenje i posloži tako pripremljene rajčice. Peci ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 10 minuta. Nareži na ploške, a na svaku stavi po dvije pečene rajčice.

Nutricionistica otkriva sve prednosti kukuruza za zdravlje

Sastojci:

  • 5 dl mlijeka
  • 1/2 češnja češnjaka
  • žlica naribanog parmezana
  • muškatni oraščić
  • 200 g mekog kukuruznog brašna
  • 500 g mini rajčica
  • 2 žlice začinskog bilja (bosiljka, origana, ružmarina, peršina, majčine dušice, lovorovog lista)
  • češanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Bruschetta s češnjakom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.