Hrana Analizirali smo 09. prosinca 2016.

Povrće na koje često zaboravljamo, a trebalo bi ga uvrstiti u prehranu

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spadaš li u one žene koje kuhaju i uglavnom pripremaju nekoliko istih jela, ili, pak, voliš povremeno isprobavati i uvesti neko novo jelo ili namirnicu? Predlažemo tri namirnice na koje često zaboravljamo, a koje zaslužuju naći se na našem jelovniku.

Koraba

Koraba je biljka koja ima mnogobrojne prednosti i vrlo je hranjiva. Nema masnoća, puna je vlakana, kalija i vitamina C koji povoljno utječe na imunološki sustav. Hrskava i sočna, spada u porodicu kupusa i cvjetače, a ima i sličan okus ukoliko se jede sirova. U takvom obliku, možeš je spajati s jabukama ili citrusima i možeš je dodavati u salatu od kupusa.

Kupus

Razne vrste kupusnjača, kao što su kelj, kupus, brokula ili ljubičasti kupus, članovi porodice brassica, imaju višestruko korisne odlike. Bogati su antioksidansima, smanjuju razinu kolesterola u krvi i sadrže tvari kao što su glukosinolati, polifenoli i glutamini koji su zdravi za probavne organe. Naribaj ih sitno za salatu, posluži kuhane kao prilog ili napravi vijetnamske rolice.

Pročitaj recept za rolice s umakom od tikvica.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Plavi patlidžan

Plavi patlidžan bogat je antioksidansima, uz njega ide odlično curry, a uz ispržen može se dodati rajčica, kozji sir i svježi bosiljak. Postoji puno načina njegove pripreme, od toga da se može puniti, pohati, peći na grillu.

Recept za humus od patlidžana koji će ti pomoći u mršavljenju

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      nino

      Uz povrće ja još konzumiram i Zinzino proizvode. www.facebook.com/ZinzinoHrvatska

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.