Hrana Zdravi recepti 19. siječnja 2017.

Pripremi proteinski napitak s vanilijom, bananom i narančom

Foto: Guliver/Shutterstock Banane mogu biti dobar izbor za međuobrok prije treninga, jer mogu tijelu pružiti dugotrajnu energiju, a da ne izazovu želučane tegobe
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Proteini nisu samo za bodybuildere. Jedna porcija proteina u prahu odnosno sirutke sadrži isto onoliko proteina koliko i meso. Stoga ako si na dijeti ili općenito paziš na prehranu, probaj u svoj jelovnik uvrstiti proteinski napitak koji će biti zdrav i ukusan ako u njega dodaš banane i naranče.

Osim što će ovakav napitak osigurati dnevnu dozu proteina, smoothie pripremljen od cijelog ploda voćke ujedno predstavlja i jedno serviranje voća. Naranča je bogata vitaminom C, a banane sadrže kalij koji regulira krvni tlak, sprječava grčenje mišića, a ostali minerali i nutrijenti iz banane produžuju tjelesnu izdržljivost. 

Preporuka trenera: koliki dnevni unos proteina je potreban?

Sastojci

  • 1 žlica proteina u prahu s okusom vanilije
  • 1 banana
  • 1 naranča ili 2 klementine

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Postupak pripreme

Očisti naranče i bananu te ih ubacisš u blender. Nakon toga dodaj žlicu proteina u prahu, a ako je riječ o proteinu bez okusa vanilije možeš dodati pola žlice tekućeg ekstrakta vanilije. Ako je smjesa pregusta odnosno naranče nisu dovoljno sočne, po potrebi dodaj vode.

Uživaj u ovom napitku koji može biti zamjena za jedan obrok ili postati idealan međuobrok, a predstavlja ukusan izvor proteina, minerala i vitamina. 

Razlozi zbog kojih ti multivitamini izazivaju mučninu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.