Hrana Zdravi recepti
3556 prikaza

Prženi sir za predjelo, a može i za ručak

Guliver/Shutterstock
1/1
Donosimo ti recept za prženi sir kojeg gostima možeš predstaviti kao saganaki. Naime, saganaki je grčko predjelo pripremljeno u maloj posudi ili tavi. Najčešće je to pržena feta poslužena s kriškama limuna i posuta origanom ili paprom. Osim toga, kad se kaže saganaki, misli se na sva mala jela poput jednostavno pripremljenih morskih plodova.

Riječ saganaki je umanjenica od sagani, što označava tavu s dvije ručke kakva se koristi pri kuhanju ovakvih jela. Donosimo ti recept za ukusan:

Saganaki od prženog sira

Potrebni sastojci:

  • 2 bjelanjka
  • šalica vode
  • 500 g tvrdog sira
  • šalica brašna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • kriška limuna
  • origano i peršin za posluživanje
paprike Bez pečenja: Paprike punjene kozjim sirom i začinima Hrana

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Način pripreme: Pomiješaj bjelanjke i vodu te lagano istuci smjesu. Nareži sir na deblje kriške. Umoči sir u smjesu pa uvaljaj u brašno te ponovi. Na zagrijanom ulju u tavi prži sir dok ne dobije boju. Ako se sir počne lijepiti za tavu, dodaj još ulja pa nastavi pržiti preostale komade. Posluži posuto origanom i peršinom s kriškama limuna. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.