Hrana
527 prikaza

Domaće rolice od badema i smokava

Marija-Uspr
1/4
Predstavljamo Mariju Cossi, jednu od četiri nove blogerice koje će ti svaki tjedan donositi novi zdravi recept. Marija već dvije godine piše svoj blog o zdravoj prehrani, a motivira je dijeljenje iskustva s drugima i poticanje drugih na aktivan i zdrav način života. Donosi ti recept za fine energetske rolice od suhih smokava

Marija Cossi ima 23 godine i živi u Puli. Diplomirala je komunikologiju u Trstu i trenutno radi u jednoj glazbenoj agenciji. Blog sa zdravim receptima i savjetima pokrenula je prije dvije godine kako bi podijelila s drugima svoja iskustva u kuhinji i motivirala druge na aktivan i zdrav način življenja. Izrada zdravih slastica i ostalih recepata pravi su joj izazov i užitak. Prošle godine Marija je na našem natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'' pobijedila sa svojim receptom za pitu od oraha i bundeve. Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.

Energetske rolice sa suhim smokvama

Sastojci:

  • 80 g badema
  • 50 g integralnog pirovog brašna
  • 30 g slanutkovog brašna
  • 35 g extra djevičanskog kokosovog ulja
  • 50 ml agavinog sirupa

Nadjev:

  • 110 g suhih smokva
  • topla voda

Priprema:

  1. Bademe samelji u brašno. Promiješaj ih s integralnim pirovim te slanutkovim brašnom. Dodaj agavin sirup i kokosovo ulje koje si prethodno otopila na laganoj vatri. Sve sastojke kratko promiješaj mikserom kako bi se sjedinili te rukama uobliči u kuglu, zamota u prozirnu foliju i stavi barem na 30 minuta u hladnjak.
  2. U međuvremenu pripremi nadjev. Suhe smokve stavi u zdjelicu te prelij vrućom vodom. Vodu je potrebno zagrijati, ali ne treba zavrijeti. Pusti prelivene smokve od 15 do 20 minuta pa ih ocijedi od vode. Nemoj baciti tu vodu u kojoj su bile natopljene. Štapnim mikserom napravi pastu od smokava. Možeš dodati malo vode u kojoj su bile natopljene da bude fina kompaktna, ali ne tekuća smjesa.
  3. Ohlađeno tijesti razvaljaj na pobrašnjeloj podlozi u duguljast i uži oblik. Pastom od smokava premaži sredinu te preklopi prema sredini s jedne i druge strane. Pazi da ti se tijesto ne razlomi, ako negdje ima malih rupica, samo rukama utisni tijesto.
  4. Nareži male rolice jednake veličine, rasporedi po plehu za pečenje te peci 10-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno izvadi kad se počinje stvarati lagana korica na vrhu, a tijesto je ispod lagano zapečene smeđe boje. Krhke rolice prebaci na rešetku na hlađenje i pričekaj da se stvrdnu prije serviranja.

Dobar tek!

Upoznaj nove blogerice Nikolinu i Maju.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.