Hrana Hrana kao lijek 14. kolovoza 2016.

Sada znamo zašto se kod gripe i prehlade preporučuje pileća juha

Juha_9
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pileće meso možemo svrstati u zdrave namirnice iako način njene pripreme ovisi o pogodnostima za zdravlje. Svi dobro znamo koliko smo pileće juhice pojeli dok smo imali gripu ili bili prehlađeni. Isto tako, svježe meso je uvijek zdravije od zaleđenog i konzerviranog.

Piletina je nemasno meso, što znači da ima malo masnoća, a puno proteina. Obiluje cinkom, koji doprinosi održavanju zdravog apetita. Uz cink, pileće meso obiluje fosforom i kalcijem, koji su važni za zdravlje kostiju. Sadrži i vitamin B3, koji doprinosi smanjenju razine kolesterola. 

Osim toga, obiluje brojnim mineralima koji poboljšavaju imunološki sustav, te aminokiselinama koje su dobre za rast djeteta. Vitamin B5 pozitivno utječe na smanjenje stresa, dok vitamin B6 doprinosi smanjenju rizika od srčanog udara. Također, konzumiranje pilećeg mesa može ti pomoći da se lakše nosiš s PMS-om.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.