Hrana Hrana kao lijek 26. srpnja 2016.

Smoothie od kelja- multivitaminski napitak izvrstan za kožu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kelj je namirnica koju nismo navikli konzumirati sirovu, ali upravo u njegovom netermičkom obrađivanju leži tajna ovog eliksira mladosti. Smoothie od kelja je izvrstan multivitaminski napitak dobar za našu kožu.

Sadrži vitamin A koji pomaže unaprijediti rast stranica, te kombinaciju vitamina C i bakra koji pomažu obnavljanje kože te ju održavaju čvrstom. Ovo povrće je toliko zdravo da ga liječnici često preporučuju pacijentima koji imaju problema s bubrezima. Sadrži mnoštvo antioksidansa, vitamina i minerala i ima protuupalna svojstva. 

Pomaže u prevenciji osteoporoze

I naša poznata glumica Nada Rocco preporučuje sirovi kelj kao svoje najjače oružje koje joj je služilo za pobjedu nad osteoporozom, te za koji kaže da sadrži najveću količinu najkvalitetnijeg kalcija koji se lako ugrađuje u naše kosti, za razliku od kalcija u tabletama, koji umjesto da ojača kosti, navodno dovodi do stvaranja bubrežnih kamenaca.

Autor: Petra Šafranko & Divine Energy Park, organizacija za razvoj svijesti zdravlja, prirode i mira, www.dep.life

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.