Hrana Zdravi recepti 20. prosinca 2016.

Što će naša gastro blogerica pripremati ovog Božića?

Foto: Marija Cossi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prosinac je definitivno jedan od mojih najdražih mjeseci u cijeloj godini! Dok je s jedne strane to hladan i pomalo tmuran mjesec, s druge strane je prepun ljubavi i topline, s nekom dozom nostalgije zbog završetka još jedne godine, a s druge strane i uzbuđenja zbog onoga što je tek pred nama!

Nema većeg užitka od onog kada zapalite vatru u kaminu dok se iz kuhinje protežu zamamni mirisi koji nam daju osjećaj ugode i nježnosti. Peku se orašasti kolači začinjeni spicy začinima poput cimeta i đumbira, kuhaju se jabuke za finu sočnu pitu i mijesi se tijesto.
 | Author: Marija Cossi Foto: Marija Cossi
 
Ipak, ovoga Božića odlučila sam "začokoladiti" svoje kreacije i isprobati i jednostavnije sirove kolačiće, budući da sam se nedavno i preselila pa u svom novom domu još nije stigla pećnica.
 
Već su krenule pripreme, tako da me već čekaju gotove Ferrero Rocher kuglice, čokoladni pojam blagdana, sirove Bounty ploškice, ali nisam mogla izostaviti niti moje najdraže integralne orašaste pitice sa nadjevom od smokava, začinjene vanilijom i cimetom.
 | Author: Marija Cossi Foto: Marija Cossi
Za ovu svrhu poslužila je mamina kuhinja, a isprobala sam i sočan Brownie kolač sa narančom i rumom! Ipak je rum moja velika ljubav! Nažalost ove godine nemam puno prostora i vremena, tako da sam se ograničila na jednostavne deserte koje možete čak pripremiti sve u jednom danu, zbog njihove jednostavnosti, a mislim da je to ono čemu većina i teži. Bez puno komplikacija, zdravije, a tako finoooo!
 | Author: Marija Cossi Foto: Marija Cossi
Preporučam da se prvo uhvatite multipraktika i riješite ovaj "raw" dio, zatim stavite u pećnicu čokoladni brownie ili orašaste košarice, uzmite šalicu toplog čaja i sjednite ispred kamina čavrljajući sa svojom obitelji. To je zapravo i bit blagdanskog duha!
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.