Hrana Zdravi recepti
3041 prikaza

Topla salata od paprika i patlidžana kao prilog ili samostalno jelo

Thinkstock
1/1
Očisti paprike i nareži ih na kockice. Patlidžanima oguli koru i nareži ih na komade podjednake veličine kao i paprike te nasjeckaj luk. Zdjelu za pečenje premaži uljem, pa rasporedi pripremljeno povrće.

Stavi ga u pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih, poprskaj s još malo ulja i peci oko 25 minuta povremeno miješajući. Tijekom pečenja ga dodatno začini maslinovim uljem. Kad omekša, izvadi iz pećnice i pusti da se malo ohladi. Prebaci pečene patlidžane i paprike u zdjelu za salatu, dodaj nasjeckani češnjak i začinsko bilje, začini limunovim sokom, solju i paprom. Sve dobro izmiješaj i posluži kao prilog mesnim jelima ili samostalni obrok uz bruschette ili lepinje.

Recept za kremastu musaku Musaka s patlidžanima umjesto tijesta i s tikvicama umjesto mesa Hrana

Sastojci:

  • 2 crvene paprike
  • 2 žute paprike
  • 2 manja patlidžana
  • crveni luk
  • 1 i 1/2 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • sok1/2 limuna
  • žličica soli
  • manja vezica peršinova lista
  • bosiljak
  • bijeli papar

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.