Hrana Zdravi recepti 16. ožujka 2017.

Novo ruho đumbira - zašto je dobro jesti ukiseljeni đumbir?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dumbir se već tisućama godina koristi kao lijek, hrana, začin i sredstvo za uljepšavanje. Osim eteričnih ulja, u svom sastavu ima i vitamin B, kalij, mangan, bakar i magnezij. Zašto ne pokušati pripremiti đumbir na neuobičajen način - kiseljenjem?

Za kiseljenje trebaš pripremiti:

  • 250 g svježeg mladog korijena đumbira
  • 2 žličice soli
  • 250 ml rižina octa
  • 90 ml vode
  • 4 žlice šećera.

Dobro operi i oguli đumbir. Tanko ga nareži i stavi u plitku posudu. Posoli i ostavi da stoji 2-3 sata. Osuši ploške đumbira papirnatim ubrusima i stavi ih u steriliziranu staklenku.

Noćni napitci za detoks organizma

Pomiješaj rižin ocat, vodu i šećer, pa ih kuhaj u maloj posudi na srednje jakoj vatri miješajući dok se šećer ne rastopi. Pusti da prokuha pa makni s vatre. Prelij vruću octenu mješavinu preko đumbira, pa pusti da se ohladi i marinira 5-7 dana.

Recept: Đumbirova voda za mršavljenje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.