Hrana Zdravi recepti 21. rujna 2019.

Ultimativni zdravi jesenski desert: Hrskave punjene pečene jabuke

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sladoled ovu poslasticu čini posebno privlačnom, ali recept sadrži nekoliko skrivenih zdravih sastojaka. Sadrži cimet koji regulira šećer u krvi i potiskuje osjećaj gladi, a vlakna koje sadrže jabuke također djeluju kao kontrolori gladi.

Sastojci za 6 porcija:

  • 8 jabuka
  • 4 žlice maslaca
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 čajne žlice cimeta
Jabuka630450X300_1 Možda te zanima... Ono što nisi znala o jabukama: Čiste crijevne džepove i imaju duhovnu poruku Hrana

Za punjenje:

  • 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1/4 šalice zobenih pahuljica
  • 1/4 šalice karameliziranog šećera
  • 1/2 čajne žlice cimeta
  • 4 žlice maslaca
Možda te zanima... Deset jako dobrih razloga zašto trebaš jesti jabuke svaki dan Hrana

Priprema:

  • Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva
  • Pripremi crumble (drobljenac) za punjenje: U zdjelu srednje veličine pomiješaj brašno, zob, smeđi šećer i cimet. Nareži maslac i miješaj sastojke dok ne postanu mrvičasti (crumbly).
  • Oguli i zgnječi dvije jabuke. Dodaj zgnječene jabuke, maslac, smeđi šećer i cimet u posudu srednje veličine i miješaj na umjerenoj vatri  osam minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Makni s vatre.
  • Odstrani vrhove ostalim jabukama i izdubi ih žlicom. Nemoj ih previše izdubiti, tek toliko da dobiješ prostora za punjenje.
  • Napuni jabuke izdašno s pripremljenim drobljencem.
  • Stavi jabuke u protvan na papir za pečenje i peci 10 do 15 minuta dok drobljenac ne postane hruskav.
  • Posluži sa sladoledom od vanilije i preljevom od karamele.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.