Hrana Zdravi recepti 08. ožujka 2017.

Zasladi se: semifreddo s čokoladom i pistacijama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi uživala u domaćem hladnom, kremastom i tako čokoladnom desertu nalik sladoledu, dovoljno će ti biti tek nekoliko sastojaka. Koristi kvalitetnu tamnu čokoladu koja će se divno sljubiti s omiljenim pistacijama, a zatim sve umuti u kremu i spremi u zamrzivač.

Semifreddo reži tek nakon što je kratko odstajao po vađenju iz zamrzivača, a poslužiti ga možeš i uz smrznuto bobičasto voće.

Za pripremu ti je potrebno:

  • 4 jaja
  • 70 g šećera
  • 250 g tamne čokolade
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • 100 g pistacija.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Mit je da nećeš sagorjeti one kalorije koje pojedeš prije spavanja

U posudi zagrij vodu do vrenja pa na nju dodaj drugu i u njoj miksaj šećer i jaja dok ne poprime svjetliju boju i postanu gušći. Makni s vatre, dno posude koja je bila na pari stavi u hladnu vodu i nastavi miješati dok se krema ne ohladi.

Recept čitateljice za zdravi Cheesecake

Čokoladu otopi na pari ili u mikrovalnoj, lagano ohladi pa ubacite u mješavinu s jajima. Slatko vrhnje istuci u prozračan šlag i dodaj ga mješavini jaja i čokolade. Na kraju ubaci jaja i laganim pokretima pomiješaj.

Smjesu sipaj u kalup za kruh koji ste obložili prozirnom folijom. Spremi u zamrzivač dok ne postane čvršće, poput sladoleda. Izvadi oko 15 minuta prije posluživanja pa reži.

Slatki kruh od banane, kivija i zobenih pahuljica

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.