Hrana Zdravi recepti
12772 prikaza

Zašto svi zamrzavaju limune i zašto bi i ti trebala početi?

Redakcija Zdrave Krave
1/1
Limun spada među popularnije vrste tropskog voća. Mame svojom jarko žutom bojom, okusom koji obogaćuje brojna jela i pića, ali i zdravstvenim dobrobitima. Upravo zato, ova namirnica bi trebala uvijek biti prisutna u tvojoj kuhinji.

Spomenimo bar neke, najpoznatije, zdravstvene benefite limuna. Bogat je izvor vitamina C, potpomaže zdravu probavu, djeluje antivirusno i antibakterijski, pomaže u regulaciji krvnog tlaka, bori se protiv parazita i ima antidepresivna svojstva.

Sokovi za jačanje i čišćenje organizma

Zašto je zamrzavanje limuna hit?

Limuni se vrlo brzo i lako kvare, ali postoji vrlo jednostavno rješenje tog problema - zamrzavanje. Naravno, zamrznuti možeš i sok, a ne samo cijelu voćku, i konzumirati ga kada i kako tebi odgovara, prenosi stethnews.com.

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Redakcija Zdrave Krave

Kako pravilno zamrznuti limune?

Zamrzavanje limuna nije teško, ali važno je da uzmeš u obzir sljedeće upute da bi postigla najbolje rezultate.

  • Izaberi limune koji su tvrđi i bez tamnih mrlja.
  • Limune prvo operi u čistoj vodi ili u mješavini octa i vode.
  • Koristi vrećice koje se mogu dobro zatvoriti.

Možeš zamrznuti cijeli limun, naribani limun, narezan na ploškice ili cijeđeni sok. Poanta zamrzavanja je u tome da svaki dio limuna bude iskoristiv, uključujući koru. Naime, kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od same voćke.

6 recepata za prirodna sredstva za čišćenje

Ako ne znaš što bi napravila s korom, naribanu ju možeš dodati raznim jelima i desertima, poput sladoleda, ili od nje napraviti limunove arancine.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.