Hrana Hrana kao lijek 05. rujna 2016.

Zdrave namirnice koje pomažu u borbi protiv raka dojke

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rak dojke je nažalost, u porastu ali ova bolest uzima i veliki broj života. Redoviti pregledi i prevencija su iznimno važni, a naročito zdrava prehrana koja sprečava nastanak i širenje stanice raka u tijelu. U nastavku otkrivamo nekoliko namirnica koje u tome mogu pomoći.

Brokula

Ova zelena superhrana je vrlo zdrava za žene. Ona sadrži sulforafan, tvar koja sprječava rast stanica raka dojke.

Šipak

Šipak ne samo da je zdrav, već i pomaže u borbi protiv raka dojke. Da bi se zaštitila od raka dojke, moraš uključiti ovo voće u svoju prehranu. Šipak sadrži polifenole koji sprječavaju rast stanica raka u tijelu.

Tamno lisnato povrće

Špinat i kelj su povrće bogato folnom kiselinom, vitaminom B i vlaknima, što smanjuje višak estrogena i stanice raka dojke. 

Cjelovite žitarice

Cjelovite žitarice su bogate vlaknima, antioksidansima i vitaminima. Uključi ovu namirnicu u svoju dnevnu prehranu kako bi spriječila pojavu raka.

Losos

Ova vrsta ribe ima zdrava svojstva u borbi protiv raka. Omega-3 masne kiseline u lososu sprječavaju rast stanica raka dojke.

Špinat

Žene u svojoj predmenopauzi imaju veći rizik od razvoja raka dojke. Špinat sadrži dijetalna vlakna koja se bore protiv raka dojke.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi u prehrani žene su vrlo važni. Oni su bogati kalcijem, željezom i esencijalnim hranjivim tvarima koje su potrebne našem tijelu. Mliječni proizvodi smanjuju rizik od raka dojke za 19 posto.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.