Ljepota i relax 19. kolovoza 2017.

5 načina kako štetiš svojim noktima

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lijepi nokti i njegovane ruke ogledalo su tvog zdravlja i načina na koji tretiraš svoje tijelo. Ako sve češće imaš suhe zanoktice i lomljive nokte, vrlo je vjerojatno da su oni posljedica neodgovarajuće njege. Evo što sve može naštetiti tvojim noktima i kako možeš iskorijeniti ove navike.

Čupaš zanoktice

Ako sve češće čupaš zanoktice, sigurno ti se dogodilo i da napraviš male ranice. One se vrlo lako mogu inficirati i samo produbiti problem koji imaš. Umjesto toga, na dnevnoj bazi nanosi kremu za zanoktice i redovito uređuj nokte.

Možda te zanima... Tri navike uz koje ćeš spriječiti pojavu zanoktica Ljepota i relax

Sama skidaš gel lak

Iako svi volimo sjajne i nalakirane nokte, nerijetko smo nestrpljivi kada treba dočekati da ga skinemo i stavimo novi. U tim situacijama ga skidamo sami, bez asistencije stručne osobe u kozmetičkom salonu, što svakako nije dobro. Naime, na taj način s prirodnih noktiju skidamo cijeli jedan njihov sloj što ih čini lomljivima i slabijima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Nokti_2 Možda te zanima... Iz oblika noktiju doznaj više o svojoj i tuđoj osobnosti Ljepota i relax

Zaboravljaš kremu za ruke

Gotovo da se podrazumijeva da hidratiziraš zanoktice nanošenjem kreme, ali često u tom procesu zaboravljaš namazati i same nokte. Ako nokti nisu hidratizirani to također može dovesti do ozbiljnih problema. Stoga, sljedeći put kad na ruke budeš nanosila kremu ne zaboravi i na svoje nokte!

Crveni_Luk1 Možda te zanima... Pripravak od ljuski luka protiv gljivica na noktima Zdravlje

Stavljaš umjetne nokte

Iako trend umjetnih noktiju i dalje ne jenjava stručnjaci su suglasni u tvrdnji da ova navika nikako nije zdrava. Naime, kemija koju oni sadrže škodi našim noktima i čini ih tankima i suhima, nanoseći im trajnu štetu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Možda te zanima... Tri načina da ukloniš lak s noktiju bez acetona Ljepota i relax

Ne stavljaš podlogu

Ako si često u žurbi vrlo je moguće da prije nanošenja laka zaboravljaš na njih nanijeti prozirnu podlogu. Ona treba biti sastavni dio procesa lakiranja tvojih noktiju jer sprječava pojavu mrlja od laka na noktima i predstavlja svojevrstan "štit" od štetnih supstancija koje sadrže obojeni lakovi.

Maslac630 Možda te zanima... 3 recepta za domaći maslac za zanoktice Ljepota i relax
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      DEBELAKRAVA

      NAJVIŠE PAŠTETE NOKTIMA KAD MU GA DRKATE 2 SATA BESPREKIDNO I ONDA VAMSE SLOMIJU N OKTI OT SILE TRENJA I VRENJA

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.