Ljepota i relax Prirodno lijepa 27. lipnja 2018.

Lak za kosu bez štetnih sastojaka, odolijeva svim vremenskim prilikama

Sprej-630
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kupovni su lakovi za kosu često puni štetnih aditiva i nisu pogodni za svaku kosu. Na svu sreću, kao i za većinu drugih kozmetičkih proizvoda, postoji jednostavan i prirodan način za jeftiniju i zdraviju alternativu.

Iznenađujuće, za ovaj recept portala Wellness Mama trebat će ti tek par sastojaka, uključujući i bijeli šećer (koji je loš za organizam, ali može biti savršen u njezi kose i kože).

Uz ovaj prirodni lak za kosu tvoje zdravlje i okoliš bit će ti zahvalni, jer neće sadržavati štetne kemikalije poput aerosola, plastike, hlapljivih organskih spojeva i slično, a kosa zablistati. 

Sastojci:

  • 350 m filtrirane vode
  • 2 žlice bijelog šećera (smeđi neće pomoći)
  • 1 žlica žestokog pića poput vodke (može i rum za bolji miris)
  • 10 - 15 kapi eteričnog ulja prema želji

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

  1. Zakuhaj vodu i rastopi šećer u njoj. 
  2. Ohladi do sobne temperature pa dodaj alkohol i eterična ulja. 
  3. Prebaci u bočicu sa sprejem i koristi kao i svako drugo sredstvo za njegu. 

...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali. Saznaj kako se riješiti navike i neka ovo bude prvi dan tvog boljeg života...

Piling_1 Možda te zanima... Čičkovo ulje za kosu, zeleni čaj na lice! Ljepota i relax Možda te zanima... 20 savjeta za jaču, sjajniju i zdraviju kosu Ljepota i relax
Ovaj će recept trajati zauvijek ako ga držiš u hermetički zatvorenoj posudi. Dodaj ili oduzmi šećer želiš li više ili manje čvrstine kose, ali nemoj dodati previše kako kosa ne bi postala ljepljiva. 

Ovo je 6 najgorih namirnica za zdravlje tvoje kose

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.