Ljepota i relax Prirodno lijepa 03. studenoga 2016.

Jednostavni savjeti uz koje će tvoje grudi ostati lijepe i čvrste

Grudi-Velike
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira na veličinu i oblik, da bi se oduprle sili teže i teretu godina, grudima je potrebna čvrsta i elastična koža. A za održavanje kože potrebna je redovna i pažljiva njega. Pročitaj savjete poznatih kozmetologa.

Za lijepe grudi bitno je držanje

Grudi nemaju vlastitu muskulaturu. Jedini podupirači grudi su, zapravo, slabi ligamenti i kožno tkivo koje ih oblaže, objašnjava dr. Umberto Borelini, kozmetolog. Zato, ako želiš imati lijepe grudi ojačaj prsne mišiće i kožu učini što elastičnijom.

Prema riječima dr. Borelinija to ćeš najbolje učiniti pomoću određenih kozmetičkih sredstava, koje trebaš svakodnevno utrljavati nježnim kružnim pokretima koji slijede oblik grudi i sežu sve do vrata. Također treba voditi računa i o držanju. Ispravljena ramena i kralježnica čine da grudi izgledaju veće i više, otkriva Borelini.

Vitamini koje trebaju sadržavati preparati za njegu grudi

Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda namijenjenih ljepoti ženskog dekoltea. Ipak, prije nego što ih počneš koristiti, stručnjaci preporučuju da istrljaš predio oko grudi, ali vrlo nježno. To možeš učiniti uz pomoć specijalne rukavice, tako da blagim pritiskom trljaš grudi, ali nikako bradavice.

Svako jutro, a možeš i svaku večer na grudi stavljati neki kozmetički preparat specijalno namijenjen njezi grudi. "Kada se odlučiš za neki od preparata za njegu grudi obrati pažnju da taj preparat sadrži vitamine A, E, C i B5 jer oni vrše hidrataciju kože i stvaraju sloj koji pomaže koži da razvije funkciju prirodnog grudnjaka", objašnjava Borelini. "Bilo bi dobro da sadrže i ginseng, hmelj, kadulju, sojino i rižino ulje jer to regenerira kožu, dok baobab učrvšćuje i hrani kožu ",dodaje Borelini.

Grudi_5 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Maska od kukuruznog brašna

Kod kuće možete samanapraviti masku: Pomiješajte žlicu kukuruznog brašna s malo vode, a zatim nanesi ovu mješavinu na grudi i umasiraj je kružnim pokretima. Dok budeš masirala grudi, izbjegavaj dio oko bradavica, koji možeš namazati bademovim uljem. Na kraju, grudi isperi vodom.

Hidroterapija za dobar dan

Ova vrsta njege je također vrlo korisna za održavanje čvrstoće grudi. Hidroterapija je u stvari tuširanje grudi naizmjenično hladnom i toplom vodom što pojačava cirkulaciju, pri čemu topla voda utječe na širenje krvnih žila, a hladna na njihovo skupljanje. Zato se preporučuje da prilikom tuširanja naizmjenično puštaš hladnu vodu (oko 22, 23 stupnja) i toplu (oko 37 stupnjeva).

Tako tvoje grudi "rade gimnastiku", a pored toga, voda masira i zateže tkiva. Uperi mlaz prema grudima, a onda pravi "osmice". Na kraju, pustite jak mlaz hladne vode (26 do 28 stupnjeva) na stopala, a onda mlaz podižite preko nogu do srca. Tako ćeš potaknuti cirkulaciju, koja će pozitivno utjecati na izgled tvog dekoltea.

10 ayurvedskih savjeta za čvrste grudi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.