Ljepota i relax Prirodno lijepa 26. listopada 2016.

Sedam najboljih trikova za obnavljanje kose bez šišanja

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Postoji nekoliko načina kako možeš poboljšati kvalitetu kose i prikriti oštećene vrhove, kao i spriječiti njihovo cvjetanje. Pročitaj savjete profesionalnih frizera.

  • Vodi računa o obojenoj kosi - bojenje kose razgrađuje vanjski dio vlasi (kutikula) zbog čega se javljaju oštećenja vrhova. Zbog toga je važno da nakon bojenja ne pereš kosu 48 sati, jer je ona tada vrlo porozna i podložna lomljenju.
  • Koristi široki češalj - kada pod tušem naneseš regenerator, polako raščešljaj kosu češljem sa širokim zupcima. Na ovaj način ćeš spriječiti lomljenje koje se najčešće javlja kada češljaš kosu nakon sušenja ručnikom. Budi vrlo nježna kada sušiš i češljaš mokru kosu, jer je ona puno slabija u odnosu na suhu.
  • Izbjegavaj određene frizure - koliko god da je visok rep odlična frizura, kada se kosa svakodnevno vuče i zateže u visok rep, šteti kosi. Zato pokušaj mijenjati razne frizure ili stilove repa, pletenice i punđe kako bi izbjegla uporno zatezanje kose na isti način.
  • Koristi dobre trake za kosu - kada podižeš kosu u repu ili punđu, izbjegavaj trake za kosu s metalnim dijelovima. Ove trake su jako loše za kosu jer se ona vrlo često zaplete u metalni dio. Kada ju pokušamo skinuti, zakačene vlasi se trgaju i pucaju. Zato se opredijeli za kupovinu običnih, mekanih traka.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

  • Upotrebljavaj hidratantnu masku - nakon svakog pranja kose, obavezno nanesi regenerator ili hidratantnu masku za kosu koja se brzo ispire. Ostavi da odstoji na glavi oko pet minuta kako bi njezini sastojci dobro prodrli u korijen i folikul vlasi. Kada kupuješ proizvod za njegu kose, biraj hranjive sastojke poput lanenog ili maslinovog ulja, ovisno o tvom tipu kose.
  • Koristi namirnice iz kuhinje - postoje mnoge popularne DIY maske, za koje ti trebaju sastojci koje već sigurno imaš u svojoj kuhinji, posebno u ljetnom periodu. Avokado je jako zdravo voće koje odlično djeluje na kosu, posebno na njezine vrhove. Prirodna ulja avokada su vrlo hidratantna. Također, dobro je i kokosovo ulje koje hrani vrhove kose i pruža joj neophodnu vlažnost.
  • Izbjegavaj vruće aparate - potrudite se jedan period izbjegavati stiliziranje kose, posebno kada je u pitanju korištenje vrućih aparata, poput pegle i sušila. Jedna odlična stvar koja će ti pomoći u tome su šamponi i regeneratori za stiliziranje frizure – za ravnu i kovrčavu kosu.Tako ćeš izbjeći korištenje figara, pegle i sušila i pomoći ćeš svojoj kosi da se odmori, zbog čega će biti zdravija i ljepša. I svi će to primijetiti.

Šest razloga zbog kojih ti se mijenja kosa.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.