Ljepota i relax 15. studenoga 2016.

Pravilna njega zrele kože kod kuće i u kozmetičkim salonima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koža kao naš najveći i najizloženiji organ zahtjeva redovitu i kvalitetnu njegu koja treba biti svakodnevna, osobito ako si u menopauzi. Prilikom njege zrele kože kod kuće i u kozmetičkim salonima treba paziti na nekoliko pojedinosti.

Kućna njege zrele kože tijekom menopauze

  • Izbjegavaj česte pilinge - koža u menopauzi je "žedna" ali i "gladna" pa je treba njegovati hranjivim kremama, serumima i maskama bogatim vitaminima kako bi se smanjile bore, ali i uklonile smeđe mrlje kojima je koža sklona. 
  • Ne zaboravi na dodatnu njegu - uz kreme za dnevnu i noćnu njegu treba razmisliti i o serumima, regenerativnim kremama te posebno osmišljenoj preparativnoj kozmetici namijenoj posebno osjetljivoj koži oko očiju.
  • Spavaj dovoljno - tijelo se tijekom noći obnavlja, a obrambeni sustav kože otklanja posljedice slobodnih radikala, svakodnevnog zračenja, onečišćenja i stresa.
  • Spavaj u prozračenoj prostoriji - kako bi koži osigurala dovoljno kisika tijekom noći, a sebi miran san, prozrači prostoriju. Neka temperatura bude između 16 i 18 stupnjeva, a vlažnost zraka 50 do 60 posto.
  • Jedi kvalitetnu hranu - kako bi odgodila nastajanje bora, povećaj unos antioksidansa, ponajprije vitamina A, C i E. Pij zeleni čaj i crno vino te jedi dovoljno voća i povrća. To će poboljšati elastičnost kože, a namirnice bogate silicijem i cinkom cjelokupni izgled tvoga tena.

Njega zrele kože u kozmetičkim salonima

Za kožu žena u menopauzi u kozmetičkim salonima postoji niz tretmane kojima im se nastoji vratiti elastičnost i vitalnost. Glavno pravilo je da se zrela koža ne podvrgava tretmanima mehaničkog čišćenja jer za tim više nema potrebe budući da u menopauzi koža ne luči višak sebuma. Ono što je koži u menopauzi potrebno je obilna hidratacija i masaža, a postoji i niz aparata za koje se tvrdi da potiču stvaranje kolagena i tako vraćaju željenu čvrstoću lica.

Koža treba kvalitetnu njegu svaki dan. Vichy već 15 godina brine o koži tijekom menopauze te je stvorio Neovadiol nadomjesni kompleks - novu liniju proizvoda namijenjenu koži u menopauzi. Za žene koje se bore protiv utjecaja menopauze na koži: gubitka gustoće, volumena, svježine i zdravog sjaja  - Vichy Neovadiol je pravi izbor. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.