Ljepota i relax Prirodno lijepa 21. travnja 2017.

3 načina na koja možeš koristiti zobenu kašu za lijepu kožu i sjajnu kosu

Piling_3
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim za doručak zob je izvrsna i za njegu kože. "Dobra je za kožu zato što je hidratizira i ima protuupalna svojstva", kaže Ranella Hirsch, dermatologinja. donosimo ti osam recepata, a ti nađi koji je idealan za tebe.

Kupka za ublažavanje svrbeža i suhe kože

  • Prema Američkom udruženju dermatologa zobene pahuljice mogu pomoći u normalizaciji pH vrijednosti kože, ublažavanju svrbeža i suhe kože. Kupke od zobi pomažu kod trajnih ekcema, kontaktnog dermatitisa i drugih kožnih osipa.
  • Samelji zobene pahuljice u prah u multipraktiku ili mužaru te prah stavi u vruću vodu, ako ne želiš da ti tragovi praha ostanu na kadi nakon kupanja možeš zamotati zob u gazu i potom staviti u vodu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Maska za hidrataciju lica

  • Zobena kaša sadrži protuupalne polifenole koji mogu ublažiti iritaciju lica, pokazali su rezultatima Nutricionističkog centra o utjecaju prehrane na starenje pri Sveučilištu Tufts. Osim toga hidratizirajući lipidi i esencijalne masne kiseline omekšavaju kožu stoga je zob izvrsna kao maska za lice.
  • Stavi u šalicu zobene pahuljice i prelij ih s pola šalice vruće vode. Promiješaj i u smjesu dodaj 1 žlicu meda i 2 žlice običnog jogurta. Nanesi na cijelo lice, izbjegavaj oči i ostavi 20 minuta prije nego što masku ukloniš vlažnim ručnikom.

Zob_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Piling protiv nepravilnosti na koži

  • Zob uklanja masnoće, bakterije i sebum s kože i djeluje dobro na stanice i tkiva.
  • Pomiješaj zobene pahuljice s toplom vodom i medom i istrljaj dio kože na kojoj su se pojavile nepravilnosti. Ostavi da djeluje 20 minuta pa isperi.

Zob, voda i cimet - recept za vitku liniju i ravan trbuh

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.