Ljepota i relax Prirodno lijepa 12. rujna 2017.

Može li se pretjerati s čišćenjem lica plus savjeti za tri tipa kože

Piling_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li se ikada pitala je li moguće pretjerati s čišćenjem kože lica. Na tržištu je sve više različitih vrsta eksfolijatora - zrnastih preparata za čišćenje kože, pilinga i mikrodermoabrazivnih preparata za kućnu primjenu.

Mnoge žene prečesto koriste velik broj različitih tipova sredstava iz ove kategorije, koja nakon dužeg vremena izazivaju iritacije kože i pojačano izlučivanje masnoće. Naime, kada ukloniš prirodnu masnoću, koža je pokušava nadoknaditi proizvodeći je u još većim količinama. Pretjerana eksfolijacija može izazvati dugotrajnu štetu: stvara se začarani krug gubitka tekućine i propadanja stanica. Krajnji ishod može biti crvena, suha koža, koja je podložna oštećenjima od sunca i pojavi bora.

Možda te zanima... Tipovi, djelovanje i nuspojave: Sve što si željela znati o kemijskom pilingu Ljepota i relax

Tri savjeta za tri tipa kože

  • Ako ti je koža normalna, napravi piling jednom tjedno.
  • Ako je masna i sklona aknama, onda to radi dva puta tjedno.
  • U slučaju da je suha ili izuzetno osjetljiva, temeljito čišćenje jednom mjesečno je sasvim dovoljno.
Na kraju, ako prilikom upotrebe bilo kojeg preparata osjetiš zatezanje ili peckanje kože, odmah isperi preparat. I da, ovo također vrijedi i za sve maske i smjese koje napraviš u svojoj maloj kuhinjskoj radionici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.