Ljepota i relax Prirodno lijepa 27. rujna 2016.

Jednostavan test s čašom vode: otkrij koliko je zdrava tvoja kosa!

Foto: Zdrava Krava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znaš li koliko je zapravo zdrava tvoja kosa? Možda si primjetila da su ti vrhovi ispucali, a kosa suha i beživotna. Ipak, nisi sigurna je li razlog tome pogrešna njega kose ili je problem u samoj kosi. Stoga ti otkrivamo jednostavan tekst koji će otkriti je li tvoja kosa zdrava ili ne.

Uzmi vrh pramena kose u ruku te ga potopi u čaši vode. Ako vlasi kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako vlasi kose tonu u dubinu čaše, tvoja kosa je u stanju "visoke poroznosti", odnosno slaba i lomljiva te neotporna na vanjske utjecaje. 

Razlog zašto vlasi tonu u vodu je taj što voda prodire kroz vanjski sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod utjecajem vode nakovrča, gubi sjaj ili boja brže blijedi.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Na sreću, priroda nudi niz rješenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljaj otprilike pola šalice meda pomiješane s dvije čajne žličice maslinova ulja na čistu, vlažnu kosu. Ostavi da stoji 20 minuta, a zatim isperi toplom vodom. U ovu smjesu možeš dodati i žumanjak ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Jednostavne maske za kosu iz kućne radinosti, kojima ćeš nahraniti kosu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.