Ljepota i relax Prirodno lijepa 25. srpnja 2017.

Ova žena slavi strije i od njih radi mala umjetnička djela

Foto: Instagram Zinzeta
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kraće ili duže, debele ili tanje - strije ženama predstavljaju nepoželjnu promjenu na tijelu zbog estetike. Jednom kada se pojave gotovo je nemoguće riješiti ih se. Strije se pojavljuju pod utjecajem fluktuacije hormona u pubertetu, u trudnoći ili pri naglom debljanju i gubitku kilograma.

Španjolka Cinta Tort Cartó, 21-godišnja umjetnica i feministica koja je na društvenim mrežama poznata i kao Zinzeta, strije pretvara u umjetnička djela. Cartó se želi kroz umjetnost boriti protiv seksizma i želi svoju zajednicu podučiti feminizmu. "Sve je započelo kao forma ekspresije, ali se ubrzo pretvorilo u društevni komentar 'dominantno muške kulture' u kojoj živimo. U mom gradu događa se mnogo situacija u kojima postoji muška mikroagresija prema ženskom tijelu. Svjesna sam činjenice da postoje zemlje u kojima je gore nego u Španjolskoj, ali jednostavno ne mogu šutjeti", izjavila je Cartó.

 

#estrías 💜💖❤💛💚💙 

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

Inspiracija ove Španjolke je njeno viđenje umjetnosti koja treba "slaviti" aspekte ženskog tijela koje društvo smatra sramotnima. Cartó objašnjava: "Odrasla sam osjećajući se ponekad kao da ovdje ne pripadam. Visoka sam i krupna, pa mi je važno da u svojoj umjetnosti pokažem da je svatko lijep i da mane nisu mane. One nas samo čine posebnima i jedinstvenima".

Kim Kardashian tvrdi da je uklonila strije. Je li to zbilja moguće?

 

Obsérvalas, léelas, descúbrelas y ámalas. Estrías 💛💚❤️💜💙 

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

Vrijeme je da prestaneš mrziti svoje strije, saznaj zašto!

Osim nje, i Chrissy Teigen pokazala je da je strije sasvim uobičajeno i prirodno imati te objavila sliku svojih na bedrima. U spotu Kendricka Lamara za pjesmu Humble snimljeni su prikazi ženskih bedara izbliza. Također, ASOS je nedavno objavio reklamu za kupaće kostime u kojima modeli otkrivaju svoje strije.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.