Ljepota i relax Wellness 10. lipnja 2018.

Parfeme, lak za nokte i maske za lice obavezno drži u hladnjaku!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li produljiti vijek trajanja svojeg omiljenog parfema nikako ga nemoj držati u kupaoni - mjesto mu je u hladnjaku. Kao i lakovima, kremama za oči, ali i maskama za lice...

Parfem

Nagle promjene temperature i svjetlost imaju loš učinak na parfem. Može se promijeniti miris ili njegov intenzitet. Najbolje je parfeme držati u hladnjaku, budući da je hladno i mračno mjesto (kad se zatvore vrata) pa je idealni okoliš za dugotrajnost parfema.

Lak za nokte

Budući da je u pitanju emulzija, duže će mu trebati da se stvrdne i osuši ako ga čuvamo na hladnom mjestu poput hladnjaka. 

Krema za oči

Krema za oči će duže trajati, ali i imati više učinka na oči i podočnjake ako se čuva u hladnjaku. Hladnoća kreme će smanjiti nadutost oko očiju i umiriti iritaciju.

Maska za lice

Duže će trajati i imat će jači efekt na lice i oči. Hladnoća maske za lice će brže opustiti kožu i mišiće te će ublažiti osjećaj iritacije kože.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Krema za sunčanje

Puno duže će vam trajati ako ju držite u hladnjaku. Ostavljanje kreme za sunčanje na višim temperaturama smanjuje njezinu učinkovitost i zaštitni faktor.

Prirodna kozmetika

Sva prirodna kozmetika bi se trebala držati u hladnjaku jer ne sadrži konzervanse. U pitanju su organski proizvodi koji ne sadrže parabene, sulfate, niti ikakve konzervanse, pa će ih mjesto u hladnjaku sačuvati od razvoja raznih bakterija.

Maskara Možda te zanima... Šminka i osjetljive oči bez iritacija Ljepota i relax Možda te zanima... Nutrikozmetika - novi trend njege kože za blistavost i mladolikost! Ljepota i relax

Ovi proizvodi ne smiju u hladnjak

Nikako u hladnjaku nemojte čuvati ruž za usne, koji će se pod utjecajem niske temperature stvrdnuti, a esencijalna ulja će mu izbiti na površinu. Također, tekući puder može promijeniti svoju gustoću i brzo će se pokvariti.

Držanje olovke za oči stalno u hladnjaku će ju jako stvrdnuti i smanjiti njezin učinak, ali u redu je par minuta prije nanošenja staviti ju u hladnjak kako bi lakše povukla ravnu crtu i kako se ne bi previše topila.

Ljepota iz jestive kozmetike

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.