Ljepota i relax Prirodno lijepa 18. srpnja 2016.

Pet najboljih načina kako koristiti moćno avokadovo ulje

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Avokadovo ulje dobiva se samo hladnim prešanjem pa u njemu ostaju sve najvrijednije tvari. Masiraš li lice kružnim pokretima prstiju koje si umočila u avokadovo ulje, riješit ćeš se napetosti u facijalnim mišićima i otjerati stres. Masaža će ublažiti otečenost i crvenilo s lica.

Nakon masaže na lice stavi topli pamučni ručnik kako bi svi hranjivi sastojci iz ulja prodrli u kožu.

Piling za tijelo, maska za kosu ili dodatak jelima

  • Svaki tjedan dobro je odstraniti odumrle stanice s kože, a to se najbolje radi nanošenjem pilinga. U omjeru 2 jedinice ulja i jedna smeđeg šećera napravi piling kojim ćeš istrljati cijelo tijelo.
  • Ako ti je kosa oštećena i suha te ne znaš više kako joj pomoći, nanesi avokadovo ulje i pusti da djeluje. Vitamin E iz avokada potaknut će cirkulaciju vlasišta i ulja će se upiti u oštećene vlasi pa će kosa postati sjajnija.
  • Želiš li dodati malo zdrave masnoće i povećati udio vitamina u voćnom smoothieju, avokadovo ulje je odličan izbor. Samo dodaj žličicu ulja kombinaciji voća i miješaj dok ne postane glatko. Ulje je blagog okusa pa ti neće prekriti okus voća koje si možda upotrijebila.
  • Glavni sastojak arapskog namaza od slanutka i tahini paste je kuhani slanutak, a okus mu obogaćuje pasta od sezama, ali i kvalitetno ulje koje može biti avokadovo. Napravi originalni namaz tako da slanutku dodaš zgnječeni avokado i avokadovo ulje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.