14. siječnja 2018.

Pravila kojih se trebaš držati prilikom depilacije da bi izbjegla urastanje dlačica

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dlačice najčešće urastaju na području nogu, bikini zone i pazuha. Problem uraslih dlačica izgleda ružno, bolan je i izaziva upalne procese. Nažalost, ne postoji pravi način uklanjanja ovog problema. Mi ti donosimo nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći da izbjegneš ovu neugodnu pojavu.

Brijanje - ako je ovo tvoja najdraža metoda uklanjanja dlačica, preporučuje se da prije brijanja napraviš piling cijelog tijela. Piling će omekšati kožu i omogućiti dlačicama da normalno izrastu. Topla voda omekšat će dlačice i tako ćeš ih lakše ukloniti. Vodi računa da brijači budu dovoljno oštri i mijenjaj ih često.

Depilacija-Zk Možda te zanima... Koja depilacija je za tebe? Ljepota i relax
 

Vosak - ovo je metoda koja najviše izaziva urastanje dlačica. Ovakvim odstranjivanjem dlačice postaju mekše i slabije i teže probijaju kožu. Također, nije moguće sve dlačice odstraniti u jednom potezu. Može se dogoditi da neke puknu. Ono što se savjetuje je da se ne ponavlja depilacija na tom dijelu, nego da se pusti da dlačica ponovo izraste.


Kreme - uklanjanje dlačica kremom je najbolja metoda depilacije za izbjegavanje problema s uraslim dlačicama. Depilacija kremom je jedna od najnježnijih metoda depilacije i s njom vrlo rijetko dolazi do komplikacija. Najbolje bi bilo da se odlučiš za ovu metodu depilacije, ako ti dlačice nisu previše guste i jake.

Dla-Uspr Možda te zanima... Depilacija na 'crticu' je najzdravija Ljepota i relax

Trudi se redovito raditi piling kože i mazati je hidratantnim losionima. Ako dođe do urastanja dlačica, dezinficiraj upaljeno mjesto alkoholom i stavi obloge od kamilice, kako bi koža omekšala, a dlačica lakše izrasla.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.