Ljepota i relax Lijepa i blistava koža 04. listopada 2018.

PurCellin ulje - tajna koju skrivaju mnoge ljepotice!

Foto: Freepik

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako nepravilnosti na koži ne utječu na ljepotu žene i daleko od toga da predstavljaju nedostatak, svaka bi od nas ipak htjela imati glatku i njegovanu kožu

Lijepa, glatka i blistava koža koju viđamo na Instagram ljepoticama uglavnom nije takva sama po sebi. Za svaku je promjenu nužno stvoriti određenu rutinu koja će do nje dovesti. Ako po tijelu imaš strije i ožiljke koji te tijekom ljeta kad potamniš posebno izluđuju jer dolaze do izražaja, onda sigurno znaš o čemu pričamo. Zato ti otkrivamo na koji način možeš spriječiti pojavu strija, ali i smanjiti vidljivost već postojećih strija i ožiljaka na tijelu.

Maži se!

Iako zvuči kao floskula koju svi upotrebljavaju, u periodu kada dođe do naglog rastezanja kože (najčešće u razdoblju rasta i razvoja, dobitka na težini te trudnoće), važno je koristiti hidratantne preparate kako bi spriječila pojavu strija po svom tijelu ili kako bi barem smanjila njihovu vidljivost. Ako si jedna od žena koje nisu pridavale pažnju njezi kože tijekom navedenih situacija, još uvijek nije kasno ni za tebe. Naime, specifičan sastojak koji se krije pod imenom PurCellin ulje tajna je lijepog, čistog i glatkog tijela mnogih ljepotica diljem svijeta. 

Što je to PurCellin ulje?

Riječ je o ulju koje pomaže apsorpciji hranjivih sastojaka te tako omogućava bolju iskoristivost ostalih tvari koje se nalaze u određenom beauty proizvodu. Ovaj sastojak možeš naći u preparatu Bio-Oil, koji žene nerijetko koriste kako bi se riješile strija, ožiljaka ili općenito neujednačenog tena. U navedenom preparatu možeš naći još 3 ulja za čiju si djelotvornost sigurno već čula.

 | Author:

Ulje lavande

Osim predivnog mirisa, ovo ulje je učinkovito pri smirivanju i zaglađivanju kože. Korištenje ulja lavande za borbu protiv akni također se pokazalo kao odličan izbor jer akne često nastaju onda kada naša koža nema dovoljno ulja pa suha koža počinje proizvoditi sebum (prirodno ulje kože) kako bi se nadoknadio nedostatak. Naravno, to dovodi do začepljenih pora i stvaranja akni, a ulje lavande služi upravo tome da koži da potrebnu vlagu.

Ulje ružmarina

Budući da u sebi sadrži prirodno jake antioksidanse, ružmarinovo ulje osnažuje kapilare te pomaže u usporavanju znakova starenja kože. Također učvršćuje opuštenu kožu te je, kao i lavanda, dobar pomoćnik u borbi protiv akni.

Ulje kamilice

Ulje kamilice često se nalazi u našim maskama za lice lice i hidratantnim kremama, što ne čudi s obzirom na mnoga djelotvorna sredstva kamilice. Ulje kamilice bogato je flavonoidima i antioksidansima, koji su učinkoviti u zaštiti kože od slobodnih radikala koji uzrokuju starenje. Nerijetko se koristi i za smirivanje kože te kao preparat za ujednačavanje nepravilnog tena.

Stvori dnevnu rutinu!

 | Author:

Koliko si se puta do sada našla u situaciji u kojoj nakon petodnevnog korištenja nekog proizvoda odustaneš jer ne vidiš nikakve pomake? Vjerujemo da si se u ovom slučaju prepoznala, ali koliko god mi bili nestrpljivi, naša koža zahtjeva redovitu njegu kako bi izgledala onako kako mi to želimo. Zato trebaš stvoriti određeni ritual koji ćeš primjenjivati svakog dana, bez obzira na to jesi li u tom trenutku umorna, pospana ili ti se jednostavno ne da. 

Ako si krenula u borbu s ožiljcima, preparat poput Bio-Oila potrebno je kružnim pokretima masirati u ožiljak, dvaput dnevno tijekom najmanje tri mjeseca. U slučaju pojave novog ožiljka ovaj preparat treba se nanositi tek onda kada rana zacijeli, tako da se njegovo nanošenje na otvorenu ranu nikako ne preporučuje. Rezultati se razlikuju od osobe do osobe i zato imaj na umu činjenicu da je potrebno strpljenje kako bi vidjela konkretne rezultate pa je zato važno držati se navedene rutine.

Ako ovaj preparat primjenjuješ u slučaju strija, on se treba dvaput dnevno kružnim pokretima umasirati u strije. Ovaj se postupak također treba ponavljati tijekom tri mjeseca. Kad je riječ o trudnicama, one ga trebaju koristiti od početka drugog tromjesečja na dijelovima tijela posebno sklonim strijama: trbuhu, grudima, donjem dijelu leđa, bokovima, stražnjici i bedrima. 

Sada kad znaš što trebaš, vrijeme je da kreiraš svoju rutinu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.