Ljepota i relax Prirodno lijepa 04. siječnja 2017.

Sedam glavnih krivaca zbog kojih nastaju bore

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Žene pribjegavaju različitim prirodnim i kozmetičkim tretmanima kako bi izgledale mlađe i uspješno se riješile bora na koži. Kako bi se uspješno riješila bora i spriječila njihov nastanak, važno je znati što su, osim starenja, glavni uzročnici njihovog nastanka.

  • Korištenje kozmetičkih proizvoda - šminka ti pomaže da izgledaš bolje, zar ne? Razmisli ponovno. Naime, kozmetika je glavni uzročnik bora na koži. Ona sadrži štetne kemikalije koje na duže staze uzrokuju pojavu bora. Pokušaj izbjeći šminku kad god si u mogućnosti, i trudite se koristiti prirodne proizvode.
  • Izloženost suncu - sunčeve zrake oštećuju kožu i uzrokuju stvaranje bora. Kada si predugo izložena suncu, oko očiju i usana stvaraju se tanke linije, koje se kasnije mogu razviti u duboke bore. Zbog toga se, pri svakom izlasku na sunce, predlaže uporaba mlijeka ili kreme za sunčanje, kako bi očuvala zdravlje, ali i izgled svoje kože.

Skijanje | Author:

  • Dehidracija -  jesi li znala da dehidracija uzrokuje pojavu bora na koži? Ako ne piješ dovoljno vode izlažeš organizam pa prema tome i kožu dehidraciji. Kako ona zbog nedostatka vode više nije u stanju proizvoditi nove stanice, na koži se pojavljuju fine linije i bore. Stoga je zaista važno dnevno piti preporučenu količinu vode (dvije litre), kako bi spriječila ovaj problem.
  • Pušenje - žene pušači podložnije su stvaranju bora na licu. Pušenje uzrokuje reduciranu količinu crvenih krvnih zrnaca u tijelu, što uzrokuje pojavu bora oko očiju i usta. Kako bi spriječila ovaj problem, najbolje bi bilo da se riješiš ove ružna navike.
  • Neadekvatna prehrana - uzrokuje kolaps cijelog organizma, ali i neke estetske promjene, poput pojave bora na koži. Zbog toga je vrlo važno imati adekvatnu prehranu koja je bogata mineralima i vitaminima. Ujednačena prehrana pomaže u očuvanju mladenačke kože, pa se preporučuje da dnevno unosiš barem dvije porcije povrća i tri porcije voća u svoj organizam.

Hamburger | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Facijalne ekspresije - puno grimasa, poput smijanja, žmirkanja ili mrštenja dovodi do pojave bora. Ovaj problem se može riješiti jogom lica.
  • Pretjeran unos kofeina - osim navedenih uzroka, bore se mogu pojaviti i zbog raznih drugih faktora. Pretjeran unos kofeina ili čaja također može izazvati prijevremenu pojavu bora.

Bore otkrivaju kakva si osoba i kavo je tvoje zdravstveno stanje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.