Ljepota i relax Prirodno lijepa 19. rujna 2018.

Suha kosa: Frizerka otkriva kako kvalitetna boja štiti kosu

Foto: Gulliver/Shutterstock/Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Problemi koje nam zadaje kosa obično su masna ili suha kosa, a s frizerkom Nikolinom iz frizerskog salona Nicole Nicole razgovarali smo o tome kako brinuti o suhoj kosi te kako joj pomoći.

Postoji više razloga zašto je kosa suha, suština je da suha kosa ne proizvodi dovoljno loja, a iako postoji genetska sklonost, najčešći razlog su naše navike i nekvalitetna briga o kosi koje mogu poremetiti njezinu ravnotežu. 

 | Author: Privatna arhiva Nicole Nicole Foto: Privatna arhiva Nicole Nicole "Kosa je dio nas i našeg općeg stanja, ona diše kako i mi dišemo", rekla je Nikolina iz frizerskog salona Nicole Nicole, "nedostatak vitamina i vanjski utjecaji, vjetar, sunce, more, i uz nedostatnu njegu, kosa će se osušiti. Važno je njegovati kosu, posebno u ljetnim mjesecima. Potrebno je koristiti zaštitne sprejeve koji štite od vanjskih utjecaja." 

Nikolina ističe da je isto tako potrebno brinuti i svome psihofizičkom zdravlju jer upravo se sve to održava i na kosi. 

"Kad mi se pojavi klijent i kaže da ima problem s kosom, obično pitam što stoji iza toga. Umor, iscrpljenost ili nažalost neke bolesti često su, ja kažem, neko upozorenje. Kosa može biti nešto najblaže što se može dogoditi, da nas upozori kako je potrebno nešto mijenjati", upozorava Nikolina. 

Kvalitetna boja štiti našu kosu

Obično se suha kosa povezuje sa čestim bojanjem kose, odnosno da boja za kosu može poremetiti proizvodnju loja. 

"Dobra kvalitetna boja nam samo može pomoći i zaštiti kosu od vanjskih utjecaja", rekla je Nikolina, stoga je važno znati koje proizvode za bojanje kose, ali i za njezinu njegu odabrati. 

"Dobrim odabirom šampona i regeneratora za kosu ćemo sačuvati zdravlje naše kose, ostalo je na vašem frizeru da vas upozori i brine o vašoj kosi", rekla je Nikolina te naglasila ulogu frizera da brine o zdravlju tvoje kose, "najteže je odabrati dobar šampon,koji će odgovarati vama i biti vam najbolji. Tu opet treba slušati svog frizera, naravno ako je on educiran i ako imate povjerenja u njega."

Možda te zanima... Masna kosa: Frizeri otkrivaju koji šampon je najbolji, te postoji li rješenje Zdravlje duga kosa Možda te zanima... Tri prirodna sastojka od kojih kosa brže raste Zdravlje

Kako je naša sugovornica već naglasila vanjske utjecaje, istaknula je i da odabir naših prehrambenih namirnica utječe na našu kosu. 

"Mi se slabo hranimo, iako možda dovoljno jedemo, zapravo je bitno što unosimo u svoje tijelo jer i to utječe na našu kosu. Željezo, cink, odnosno vitamini i minerali igraju vrlo važnu ulogu u tome kako se osjećamo i izgledamo,a kako je kosa dio nas naravno da će se vidjeti na njoj koliko smo vitamina unijeli u svoj organizam ili obratno", rekla je Nikolina. "Treba osvijestiti to da je kosa naš ukras i usudila bi se reći, mjerilo koliko brinemo o sebi", zaključila je.

Kako njegovati kosu nakon ljeta savjetuje Mary Novosel, aromaterapeutkinja

Pakung za oporavak suhe kose i njegu nakon ljeta Sastojci:

  • 50 grama kokosovog maslaca
  • 10 ml ulja jojobe
  • 40 kapi eteričnog ulja ružmarina kemotip cineol

Priprema: Pomiješaj sastojke i nanesi na kosu. Najbolje je da pakung odstoji preko noći. Ujutro kosu isperi blagim šamponom. Ako je izrazito suha, na opranu, još mokru kosu utrljaj malu količinu, na vrh nokta, kokosovog maslaca bez ispiranja.

Možda te zanima... Suha i oštećena kosa: Rješenje su ove 3 domaće maske s maslinovim uljem Zdravlje Možda te zanima... Uz ovih pet vitamina tvoja kosa će biti čvrsta i gusta i brže će rasti Zdravlje

Biljni regenerator za sve tipove kose

Sastojci:

  • 120 ml vode
  • 1 žlica svježih ili 2 žlice suhih biljaka
  • 5 žlica limunovog soka ili jabučnog octa

Priprema: Biljke prelij vrućom vodom i pusti ih da odstoje desetak minuta. Ocijedi čaj, pomiješaj ga s limunovim sokom ili octom i utrljaj na opranu kosu. Nije potrebno ispirati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.