Ljepota i relax Prirodno lijepa 05. kolovoza 2017.

Suhu kosu "nahrani" bananama i spriječi njezino pucanje

Kosa1_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kosa postaje suha kada vlas kose ne upija i ne zadržava dovoljno vlage što dovodi do lomljive kose. Suha kosa može dovesti do pojavljivanja peruti ili gubitka kose. Osim pravilne prehrane i poznatih tretmana maslinovim uljem, jajima, medom, aloe verom, sezamovim uljem, toplim bademovim te ricinusovim uljem, otkrivamo ti dva neobična i jednostavno načina za njegu suhe kose.

Banana sadrži veliku količinu kalija, bogata je bjelančevinama, ugljikohidratima, fosforom, vitaminima, mineralima. Izmiksaj jednu bananu i nanesi ju od korijena kose prema vrhovima. Ostavi da djeluje sat vremena. Na kraju isperi kosu mlakom vodom. Za uspješne rezultate ponovi jednom tjedno.

Kosa-Sunce Možda te zanima... Pet stvari koje tvoja kosa treba kako bi ljeto prošlo bez posljedica

Bananu možeš pomiješati s jednom žlicom bademovog ulja i malo meda. Nanesi masku na kosu i temeljito umasiraj. Ostavi da djeluje 30 minuta i potom isperi. Banana sprječava lomljenje vrhova i poboljšava elastičnost kose.

Možda te zanima... Jednostavan test s čašom vode: otkrij koliko je zdrava tvoja kosa! Ljepota i relax

Pivo je izvrstan regenerator za kosu. Proteini u pivu "hrane" i čini kosu sjajnom i glatkom. Operi kosu, zatim nanesi malu količinu piva na tjeme i vlažnu kosu te osuši prirodno. Miris piva neće se zadržati ako ju osušiš prirodnim putem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.