Ljepota i relax 16. studenoga 2016.

Tajne dobrog make-upa za žene u menopauzi

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Preduvjet za dobar make-up zrele kože je adekvatna njega, ali i izbor odgovarajućih nijansi dekorativne kozmetike te same kreme za lice. Ulaskom u menopauzu, žene bi svakako trebale primjeniti pravilo "manje je više“ i pritom smanjiti broj proizvoda, ali i broj slojeva koje će nanijeti na lice.

Izbjegavaj pudere s mat efektom, puder u više slojeva i odaberi pravu podlogu

Koristi svjetlije nijanse tekućih pudera koje tvojoj koži daju zdraviji izgled i prikrivaju sitne nedostatke. Ujedno izbjegavaj teške pudere ili više slojeva istih jer to može izazvati pojavu akni. Zato je puno bolje koristiti mineralni make-up koji uključuje podlogu, puder i rumenilo, a lakši je i ne blokira pore kože te sadrži prirodne tvari koje smiruju kožu. Mineralni make up namijenjen je svim tipovima kože, no najpogodniji je za osjetljivu. Prilikom nanošenja ovakvog make upa na suhu kožu potreban oprez jer bi ona prethodno trebala biti dobro hidratizirana i nahranjena. Stoga pri izboru kreme za podlogu svakako biraj onu koja će omogućiti obnavljanje gustoće, volumena, sjaja i mladolikosti kože te onu koja ne sadrži paraben. 

Odgovarajući korektor za jake podočnjake

Naneseš li korektor na kapke, sjenilo će biti trajnije, a njegova boja ravnomjernija. Isto vrijedi i za ruž, a korektorom možeš i ispraviti te nadopuniti liniju usana. Ako je pregust, korektor pomiješaj s tekućim puderom ili hidratantnom kremom. Uvijek ga nanosi nakon podloge i maskare kako bi spriječila razmazivanje ako pogriješiš pri šminkanju. Višak ukloni štapićem za uši. Dobra vijest za sve vas je da korektor pomaže i u prikrivanju jakih podočnjaka. Naime, umjesto puderom u prahu ili kamenu, korektor fiksiraš s malo mat ružičastog sjenila. Samo pripazi koristiš li odgovarajući korektor jer su antibakterijski korektori namijenjeni isključivo prikrivanju i isušivanju prištića, stoga ih ne treba nanositi na podočnjake jer mogu oštetiti nježnu kožu ispod i oko očiju.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kako da oči izgledaju mlađe?

"Vrećice" ispod očiju se mogu javiti u zrelijim godinama te se učinkovito može smanjiti njihovo postojanje ako skreneš pažnju s njih na neki drugi dio oka. Na gornji kapak nanesi svijetlije sjenilo koje ćeš upotpuniti u pregibima oka malo tamnijom nijansom. Izbjegni sjajna sjenila za oči koja će istaknuti bore, radije koristite mat do srednje sjajna sjenila.
Iscrtaj gornji kapak olovkom za oči, a zatim nanesi nekoliko slojeva maskare za volumen. Donji kapak i trepavice ostavi nenašminkane. Obrve upotpuni olovkom boje tvojih obrva, neka ostanu nježne i prirodne.

Zaboravi na svijetle lakove za nokte

Svijetlije boje privlače pažnju na cijelu površinu šake, pa gruba koža i pjege više dolaze do izražaja. Umjesto prozirnih koristi crvene nijanse koje imaju više ružičaste boje u sebi, kako bi stvorili efekt dodatne topline. Ulaskom u menopauzu notki puno češće pucaju i postaju slabiji, ali i za postoji rješenje. Isprobaj prirodne učvršćivače za nokte kao što su ulje od oraha, badema ili nima s nekoliko kapi eteričnog ulja tamjana. To će također omekšati kožicu oko noktiju i lakše ćeš ih oblikovati. Za jačanje noktiju možeš pomiješati 30 ml biljnog ulja argana i 25 kapi eteričnog ulja limuna, pa svakodnevno utrljavati u prste i nokte.

Biraj tamnije nijanse ruževa

Istraživanja Gettysburg Collegea, čiji su rezultati objavljeni u SAD-u, pokazala su da kontrast između blijedog tena i jarke boje usana žene čini privlačnijim. Nažalost, u 50-im godinama usne često postaju bljeđe, a koža koja ih okružuje tamnija. Zato je pravo rješenje u odabiru crvenih, tamnijih nijansi ruža. Prije nanošenja ruža, stavi malu količinu tekućeg pudera na usne i iscrtajte rubove olovkom, kako se ruž ne bi razlio.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Nauči kako pravilno skinuti šminku

Šminkanje u 50-im je sasvim poželjno, no važno je znati da je pravilno skidanje šminke vrlo važno kako bi se uklonile nečistoće i koža odmorila. Ako škidaš šminku oko očiju trljanjem u svim smjerovima i pritom ne paziš koju jačinu i pritisak koristiš, time također činiš grešku. To je nešto što nikako ne smiješ raditi jer je koža oko očiju inače jako tanka i osjetljiva, a ulaskom u 50-te postaje još osjetljivija. Umjesto jakog trljanja, natopi blazinicu preparatom za skidanje šminke, prisloni je na oko i pričekaj 20-ak sekundi da se šminka otopi, a potom nježno skini ostatke pokretima prema dolje. Svakako nabavi odstranjivač koji će brzo i učinkovito ukloniti i rastopiti ostatke make-upa. Nakon što u potpunosti skineš šminku, osiguraj koži odgovarajuću njegu.

Vichy Neovadiol njega sadrži revolucionaran novi kompleks od 4 aktivna sastojka koja zajedno djeluju na obnavljanje gustoće, volumena, sjaja i mladolikosti kože tijekom menopauze i uz to ne sadrži paraben.  

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.