Ljepota i relax 15. studenoga 2016.

U kojoj mjeri vježbe za lice mogu spriječiti starenje?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Njega lica u menopauzi osim odabira kvalitetnih i odgovarajućih sredstava podrazumijeva i određene masaže i vježbe. Ako više preferiraš kućnu njegu onda je od masaža bolji izbor gimnastika ili joga za lice.

Vježbe za lice doprinose sjajnom i mladolikom izgledu, učvršćuju olabavljene i rastegnute mišiće vrata, eliminiraja podbradak i "obješenu" kožu oko čeljusti, smanjuju bore između obrva. Postoje vježbe za gotovo svaki dio lica koje preveniraju nastanak bora i opuštanje kože lica, pa čak blagotvorno djeluju na one već nastale. 

Što je svrha joge lica?

S jogom lica, lice će se popuniti na pravim mjestima i definirati, bore će se izgladiti, mišići ojačati, koža će zasjati, pojačat će se protok krvi u vlasištu čime se potiče bolji rast kose, vid se poboljšava, učvršćuju se nokti, stimuliraju se desni, aktiviraju se žlijezde u glavi - zbog čega se kompletan endokrini sustav uravnoteži, a kompletan organizam počne vibrirati i regenerirati se. Vježbe joge lice oduševile su mnoge žene diljem svijeta. Vježbe su jednostavne i zabavne te onoga tko ih izvodi pomlađuju za nekoliko godina. S vježbama joge lica se na jednostavan i prirodan način suprotstavlja starenju i gravitaciji.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Preporuke prema dobi

  • Žene od 25 do 30 godina - žene u ovoj dobi bi trebale što dulje zadržati volumen i muskulaturu svog lica. Zato trebaju vježbati s mišićima lica 15 do 20 minuta jednom tjedno.
  • Žene od 30 do 50 godina - lice u srednjoj dobi već lagano gubi mišićnu masu. Da bi je učvrstili trebali bi vježbati po 15 minuta dva do tri puta tjedno i koristiti kreme s enzimima i hijaluronskom kiselinom jer će koža tako održati gustoću, čvrstoću, elastičnost i debljinu kože i smanjiti stvaranje bora.
  • Žene u menopauzi - tada se događaju promjene na licu zbog dehidracije kože i gubljenja mišićne mase. Potrebno je vježbanje svaki dan po 15 minuta kako bi se zaustavio daljnji proces starenja. Uz naravno korištenje odgovarajućih proizvoda za njegu.
Vichy već 15 godina brine o koži tijekom menopauze te je stvorio Neovadiol nadomjesni kompleks - novu liniju proizvoda namijenjenu koži u menopauzi. Nemoj zaboraviti da koža treba kvalitetnu njegu svaki dan, a odličan izbor za kožu žena u menopauzi je upravo Vichy Neovadiol. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.