Ljepota i relax Prirodno lijepa 11. prosinca 2017.

Učini sebi uslugu i razmotri ove savjete za ljepotu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako imaš suhu kožu, jutarnje čišćenje lica sapunom ili losionom/gelom za čišćenje samo će pogoršati stanje. Umij se samo vodom, a navečer očisti lice losionom. Voda će ukloniti nečistoće, a istovremeno i omogućiti da se u koži zadrži poželjna masnoća.

Umjereno vježbaj

  • Ako tvoja koža loše reagira na toplinu u prostoriji ili zbog zagrijavanja tijela, izađi iz dvorane za vježbanje. Visoke temperature ili previše energične aktivnosti mogu izazvati pojavu hiperpigmentacije, osobito na licu, koje je i najizloženije suncu.
  • Ako si sklona pojavi smeđih mrlja na koži, razmotrite mogućnost da prakticiraš umjerenije vježbe, kao što je joga i izbjegavaj saunu.
Možda te zanima... 5 joga položaja koje mogu izvesti gotovo svi Fitness

Redovito mijenjaj posteljinu

  • Ako patiš od akni na licu, onda jastučnica može biti jedan od faktora koji doprinose pojavi ovog problema. Na njoj se zadržavaju masnoće, odumrle stanice kože, bakterije i ostaci noćne kreme, pa tijekom noći to dospijeva u pore.
  • Mijenjaj jastučnice jednom tjedno (idealno bi bilo i dvaput).
Jastuk-Vitapur Možda te zanima... Je li vrijeme da baciš svoj jastuk? Zdravlje

Spavaj dovoljno

  • Kroničan nedostatak sna uzrokuje negativne lančane reakcije, koje smanjuju produkciju kolagena, usporavaju obnovu stanica i zaštitne barijere kože. Koža je tada suša i matirana, a bore se brže stvaraju.
  • Tuširanje ili topla kupka podižu tjelesnu temperaturu. Kad ona počne ponovno opadati, započinje oslobađanje melatonina što izaziva umor. Zadrži se u vodi desetak minuta. No, budući da toplina može i isušiti kožu, obavezno nakon kupanja ili tuširanja utrljaj u nju losion.
Kontracepcija1 Možda te zanima... Kontracepcijske pilule: za ili protiv? Zdravlje

Promijeni pilulu

  • Oralna kontracepcija može narušiti ravnotežu kože jer hormoni u piluli povećavaju osjetljivost pigmentiranih stanica na djelovanje sunca, što uzrokuje pojavu smeđih mrlja.
  • Konzultiraj se s ginekologom o promjeni pilule. Odaberi onu koja sadrži manju dozu estrogena ili onu koja ga uopće ne sadrži. Ako si primijetila pojačanu pojavu pjega tijekom uzimanja pilule, onda ćeš to isto iskusiti i u trudnoći. U oba slučaja uzrok je povišena razina hormona.
     
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      alice

      Google sada plaća 600 do 800 eura dnevno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije dva mjeseca i napravio sam 22376 € u prvom mjesecu tog posla. Lako je i lako poslovati, a zarada je ogromna. Ne mogu vjerovati koliko je lako kad sam to pokušao. Potencijal s tim je beskrajan. To je ono što radim ........... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.­B­u­z­z­C­a­s­­h­3­.­C­o­m

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.