Ljepota i relax Prirodno lijepa 05. prosinca 2017.

'Vagina' na pazuhu: Još jedan izmišljeni razlog zašto bi trebala mrziti svoje tijelo

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Paparazzi, stilisti i neki modni stručnjaci nedavno su izmislili još jedan razlog zašto bi žene trebale mrziti svoje tijelo - 'vaginu' na pazuhu, tj. nabor koji se stvori kada obučeš neku haljinu koja otkriva pazuhe.

Poznate se osobe srame ovoga na crvenom tepihu

Kao da nema dovoljno izmišljenih nesigurnosti koje ženama nameću mediji i takozvani modni stručnjaci, u nedavno se vrijeme pojavio novi trend sramoćenja žena - zbog 'vagine' na pazuhu.

To je jednostavno nabor koji se prirodno napravi na tvom pazuhu kada nosiš haljinu bez rukava ili naramenica. 

Oni koji prate događanja na crvenom tepihu uzeli su si za pravo napasti i izolirati neke od poznatih žena kako bi ih prozvali jedne najobičnije tjelesne pore

Prva koja je spomenula ovaj izraz je holivudska ljubimica Jennifer Lawrence. Je li to rekla kako bi se na neki način zaštitila od negativnih komentara ili je htjela dobronamjerno ukazati kako to nije ništa strašno, ne znamo, ali je svakako poslužilo u krive svrhe. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Možda te zanima... Hilaria Baldwin svojom fotografijom nakon poroda poslala važnu poruku Zdravlje

"Prisutno čak i kod fit žena"

Poznati internetski Urbani rječnik, koji za svaku neobjašnjivu riječ ili pojam ima definiciju i primjer, uvrstio je i 'vaginu na pazuhu' (eng. armpit vagina) u svoj popis. 

Nakon opisa slijedi i opaska kako "ova pojava može biti prisutna čak i kod relativno fit žena".

Za sve one koji nisu dosada bili upoznati sa ženskom anatomijom, ovaj pregib prisutan je kod svih žena i ovisi o odjeći te položaju ruke, a ne o nekom izoliranom razlogu zbog kojeg bi te ikada trebalo biti sram

No, nisu svi svjesni ove činjenice pa postoje predviđanja da će to uskoro postati novi trend u plastičnoj kirurgiji - izbacivanja sala ispod pazuha. 

Očito da je svaki komadić ženina tijela pod povećalom, a svaki dan se pronalaze novi razlozi kako nam poljuljati samopouzdanje i pronaći nešto radi čega ćemo biti nesigurne. 

Možda te zanima... Ovo bi trebala napraviti onog trenutka čim izađeš ispod tuša Ljepota i relax

Nevaljala kritika koja stvara anksioznost

Prema riječima popularne holivudske stilistice Rebecce Corbin - Murray, 'vagina' na pazuhu stvara anksioznost i stresira veliki broj ženskih celebritija. 

Svaki put kada spomenu neku nesigurnost, ova je postala prva na listi, a nikome nije jasno zašto osim toga što će ih netko prozvati zbog toga. 

Što dalje? Hoće li nas sada kritizirati zbog oblika naših kostiju ili neke druge nebulozne ideje?

Možda te zanima... Trikovi za jačanje imuniteta: kurkumin s vitaminom D Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.