Ljepota i relax 19. svibnja 2017.

Victoria Beckham na lice stavlja ptičji izmet, a Demi Moore pijavice

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za ljepotu su mnoge žene spremne učiniti svašta, a pod to svašta spada i čišćenje lica posteljicom, masaža lica spermom, njega ptičjim izmetom i još niz bizarnih metoda. Pokušaju da ostanu vječno mladi ne mogu odoljeti ni poznate osobe, primjerice Kim Kardashian redovito odlazi na takozvane vampirske tretmane.

Čišćenje lica posteljicom - ovčja posteljica je puna matičnih stanica koje navodno potiču stvaranje kolagena i zatežu kožu. Maska za lice u obliku je gela u koji su dodani i komadići zlata za dodatni sjaj kože. Navodno postoji sličan tretman za koji se koriste ljudske posteljice.

Pčelinji otrov - tretman pčelinjim otrovom navodno izglađuje bore i također uspješno poboljšava cirkulaciju krvi te tijelo proizvodi više kolagena na 'mjestu uboda'.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Vampirske maske - vampiri su postali popularni i u kozmetičkim salonima. Naime, ubrizgavanjem plazme iz vlastite krvi natrag u lice navodno se izglađuju sitne bore. Ovom tretmanu podvrgnula se i reality zvijezda Kim Kardashian.

Pijavice - Demi Moore priznala je da se podvrgnula čišćenju lica pijavicama. Prema tvrdnjama ljudi koji nude takve tretmane, pijavice čiste krv od toksina, što licu daje svjež i mladenački izgled.

Masaža lica spermom - istraživanja su pokazala da je jedna od komponenti spermija, koja se zove spermin, bogata antioksidansima, te može spriječiti starenje kože. Jedna norveška tvrtka već je napravila sintetičku verziju spermina koja navodno pruža čak 25 puta bolju zaštitu stanica od vitamina E.

Ptičji izmet - Japanci su izmislili tretman lica mješavinom u kojoj je glavni sastojak ptičji izmet. Victoria Beckham i Tom Cruise ubrajaju se u obožavatelje ove neobične metode protiv starenja.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Masaža kaktusom - nakon svega što smo do sada čuli, ne bismo se čudili da se radi o vrlo bolnom i bodljikavom postupku. No, zapravo se radi o trljanju kože kaktusov listovima bez bodlji.

Terapija urinom - masaža lica vlastitim urinom navodno ima odlične učinke za kožu, kao što su usporavanje starenja i smanjenje bora. Nakon ptičje izmeta, nije bilo teško pretpostaviti da su neki spremni isprobati i ovaj tretman.

Čišćenje lica zlatom - Kineskinje su nekada za čišćenje lica koristile zlatne valjke. Danas je tu metodu zamijenilo nanošenje 24-karatnog zlata u kombinaciji s posebnim serumom koji hidratizira kožu te ju odmah čini glatkom.

Tri maske za lice iz kućne radinosti uz koje će tvoje lice blistati

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.