Ljepota i relax Prirodno lijepa 17. srpnja 2017.

Znaš li što trebaš učiniti da bi kreme i serumi dubinski hidratizirali kožu?

Sunce_Lice
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kozmetičari preporučuju da se sva sredstva za njegu kože tonici, serumi, hidratantne kreme i njegujuća ulja, nanose na vlažnu kožu i to u roku od jedne minute nakon čišćenja kako bi se spriječio gubitak vlage. Također, najbolje je nanijeti sredstva za njegu nakon tuširanja, dok je koža još vlažna, ali i kupaonica puna pare - tako ćeš biti sigurna da si za svoju njegu napravila najviše što možeš.

Unatrag nekoliko godina serumi su postali neizostavni dio njege kože. Kapljice koncentrirane njege najčešće se nanose na očišćeno lice prije hidratantne kreme po danu ili noćne za večernju njegu. Međutim, jesi li znala da se serumi pun bolje upijaju u kožu kad je ona vlažna i tako se postižu puno bolji rezultati?

Lice2 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Serumi su koncentrirana njega i zbog toga su prilično skupi. No, ako ih ne nanosiš pravilno, samo bacaš novac - evo kako ćeš ubuduće izvući najviše koristi iz ovih skupocjenih bočica.

Jesu li skuplje kreme i učinkovitije?

Kada je koža još vlažna, bilo zbog toga što si je upravo umila ili nanijela tonik, ona će bolje apsorbirati tvari koje naneseš jer suha koža ne dopušta maksimalnu penetraciju hranjivih sastojaka. Zapravo, nanoseći serum na suhu kožu, bacaš dio skupog seruma.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.