Psiha i seks Seks i veze 02. siječnja 2018.

5 novogodišnjih odluka ključnih za tvoj emocionalan život

Foto: Guliver/Shutterstock Rasli ste i mijenjali se zajedno
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zaboravi na odricanje od čokolade, ekstremne fitness podvige i slične novogodišnje odluke koje ti neće znatno utjecati na emocionalni život. Ove se godine koncentriraj na ono što ti je najvažnije, uključujući i odnos s dečkom ili mužem, prenosi portal Daily Maila.

Planirajte zajedničko vrijeme

U moderno je vrijeme ponekad teško pronaći vrijeme za sebe, a često se zna dogoditi i da zanemarimo ljude u svojoj okolini, makar i živjela s njima.

U svoj planer ili dnevnik si točno naznači vrijeme kada ćeš provoditi vrijeme sa svojim partnerom. Izdvoji jednu večer tjedno, ili nek drugi dio dana koji će biti rezerviran samo za vas. 

Ne morate se baciti u preveliki trošak, bitno je samo da radite nešto skupa i da to druženje pretvoriš u prioritet koji nećeš nikada otkazati.

Pričajte jedno s drugim

Neka ti jedna od novogodišnjih ljubavnih odluka bude i komunikacija - najbitnija stvar u partnerskom odnosu. Tako ćete i jedno i drugo znati kako se druga osoba osjeća, što bi htjela promijeniti, što joj se sviđa...makar i svakom završilo, jer je to način rješavanja situacija

Redovito izmjenjujte neke novine koje su vam se dogodile tijekom dana, te popričajte o stvarima koje vas brinu, makar 10 - 15 minuta dnevno, bio to posao, djeca, kućanstvo ili šira obitelj. Nemoj nikada gubiti doticaj s partnerovim životom. 

Možda te zanima... Komunikacija u partnerskim odnosima: Kako se dobro posvađati? Psiha i seks

Budite sebični

Ako si pod stresom zbog toga što si ne pridaješ dovoljno pažnje od prezaokupljenosti svakodnevnim stvarima, to će svakako utjecati na tvoju vezu. 

Želiš li otići šetati, plivati, trčati, ili ti samo treba malo vremena nasamo, pobrini se da tvoj partner razumije i zašto to želiš.

Nije realno očekivati da ćeš sve svoje vrijeme provoditi s partnerom; tajna sretnih parova je u tome da svatko mora imati i malo vremena za sebe. 

Osjećaš li se dobro nakon nečega što si napravila samo za sebe, to će se pokazati i na tebi i na tvojoj vezi, zato se nemoj osjećati krivom ako se želiš odmoriti i pobrinuti malo za svoje tijelo i psihu.

Prisjetite se i dobrih i loših stvari

Sama komunikacija neće biti uspješna ako se ne spomene sve što vam je bilo na pameti. Uvijek spomeni i raspravi ono što te smeta, a isto očekuj i zatraži od partnera. 

Usporedi to s onim što te veseli u vezi, što bi htjela da se održi i misliš da dobro funkcionira za tebe i njega. 

Bitno je samo da ne daš da se hrpa tih misli koje si htjela prevrtjeti s njim ne nakupi i eskalira u veliki problem

Nesretan_Par Možda te zanima... 24 razlike između dobre i loše ljubavne veze Psiha i seks

Odmorite se od djece

Ostavite djecu kod bake i djeda ili neka netko od rodbine, prijatelja i prijateljica pričuva mališane dok se vi družite. Roditelji, a pogotovo mladi, često zaborave da je njihov identitet odvojen od djetetovog, te da svakoj osobi, imala onu djeca ili ne, treba malo odvojenog vremena s partnerom

Djeca neće mislit da ćeš ih napustiti ili nešto slično ako se na dva sata počastiš s mužem nekom večerom ili pićem. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.