Psiha i seks Moje emocije
1250 prikaza

Jako dobri razlozi zbog kojih se nikada ne bi trebala uspoređivati s drugima

Zdrava Krava
1/1
Uspoređivanje s drugima sigurno neće učiniti da se osjećaš zadovoljnije sobom. Uvijek ćeš naći nekoga tko je – pametniji, uspješniji, snalažljiviji, duhovitiji, ljepši od tebe, zbog čega ćeš se osjećati loše u vlastitoj koži. Uspoređivanje s drugima može uzrokovati i depresiju, pa ti stoga otkrivamo nekoliko razloga zbog kojih to nikako ne bi trebala raditi.

Prestani kritizirati– ako manje kritiziraš druge, manje ćeš kritizirati sebe. Umjesto da vidiš samo negativne osobine, potrudi se da u svima vidiš nešto dobro. Na jednak način promatraj i sebe, izdvajaj svoje vrline i ponosi se njima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock


Ničiji život nije savršen – možda ti se čini da su svi drugi sretni, jer ih stalno viđaš nasmijane, ali kako možeš biti sigurna da osmijeh nije samo maska? Ne možeš znati što se krije ispod površine, a ako idealiziraš druge, vjerojatno smatraš da ti nikada nećeš biti takva. Ali, pri tome zaboravljaš da svi imamo probleme i da ničiji život nije savršen.

Krav Maga Kako podići samopouzdanje i obraniti se od napada? Fitness depresija je izbor Kolumna: "Depresija nije bolest već izbor!" Psiha i seks
Uspoređuj se sama sa sobom – umjesto da stalno gledaš što drugi rade, posveti se sebi. Uspoređuj svoju prošlost i sadašnjost kako bi se uvjerila da si se promijenila, napredovala, sazrela. Ovakvo uspoređivanje učinit će da se osjećaš sretnije i zadovoljnije.

Sedam ključeva za stjecanje samopouzdanja

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.