Psiha i seks Seks i veze 08. srpnja 2016.

Kao što postoji piramida prehrane, postoji i piramida seksa!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često zaboravljamo da seks nije samo fizička već i mentalna aktivnost, što znači da predigra počinje zbližavanjem, razgovorom ili nagovještavanjem seksa. Donosimo ti još nekoliko korisnih savjeta koji će oplemeniti tvoj seksualni život.

Za bolji seks potrebna je vježba

Što su snažniji mišići zdjelice, jače su kontrakcije te će i orgazam biti intenzivniji. Sljedeću vježbu stručnjaci nazivaju ”jamstvom orgazma”: Lezi na leđa savijenih koljena. Stegni mišiće stražnjice, trbuha i zdjelice. Podiži i spuštaj bokove, ali nemoj stražnjicom dodirivati pod. Ponovi vježbu 15 puta.

Tko odlučuje što je na dnu, a što na vrhu piramide?

Ideja slična piramidi pravilne prehrane namijenjena je oživljavanju seksualne rutine i ostvarenju ”zdravih i zaokruženih partnerskih odnosa”. Sedam razina piramide čini sedam tipova seksa: intimni, avanturistički, strastven, na brzaka, seks pomirenja, dominantni i solo seks. Samo je na tebi da izabereš koja će se vrsta vođenja ljubavi nalaziti na dnu, a koja na vrhu piramide. Važno je da sve budu na tvom ”meniju”.

Pet zlatnih pravila

  • Zadrži nešto i za sebe, barem na početku veze. Ne moraš mu otkriti sve svoje seksualne maštarije već prvu večer.
  • Ne otkrivaj mu broj bivših partnera.
  • Nikako ne pričaj o tome kakvi su njegovi prethodnici bili u krevetu.
  • Čak i ako te pomisao na to uzbuđuje, ne snimaj se dok vodiš ljubav, ako u potpunosti ne vjeruješ partneru.
  • Nemoj pristati na seks s bivšim.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.