Psiha i seks Seks i veze 02. veljače 2017.

Kakve objave na Facebooku ti mogu uništiti ljubavnu vezu?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U vrijeme kada je svakodnevno objavljivanje na društvenim mrežama postalo imperativ i čitav nam život stane u pametni telefon, posve je prirodno da u naše objave uključimo i pokoji podatak o svom partneru. Dobro je prije svake takve objave razmisliti kako bi ona mogla utjecati na odnos s partnerom.

Valja imati na umu da ne trebamo svaki detalj našeg odnosa s boljom polovicom dijeliti s prijateljima na Facebooku ili Instagramu. Kako ne bismo narušili povjerenje u odnosu, poželjno je pridržavati se određenih smjernica.

Svi smo svjedočili pokojoj ljubavnoj drami na društvenim mrežama, najčešće od strane nekog slavnog para. Dosta pažnje su u posljednje vrijeme privukli Rob Kardashian i Blac Chyna, čija je ljubavna drama krenula navodnim hakiranjem njezina Instagram profila i curenjem sadržaja poruke u kojoj Roba naziva "lijenim, debelim i nesigurnim". Slavni par je odnedavno opet zajedno a nas je njihova priča potakla da dublje zavirimo u temu intimnih objava na društvenim mrežama. Tako smo došli do liste 6 detalja vašeg ljubavnog života kojima nije mjesto na društvenim mrežama.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Što stručnjaci kažu o otvorenom braku i njegovim pravilima

Detalji iz spavaće sobe

Detaljima iz spavaće sobe nije mjesto na vašem statusu. Koliko god laskava takva objava može biti, iznošenje intimnih detalja na sva zvona može ubiti povjerenje među partnerima, tvrdi psihologinja Anjhula Mya Singh Bais. Detalji iz seksualnog života su dio vaše intime i kao takvi trebaju ostati među vama. Naravno, uredu je popričati o tome s najboljom prijateljicom na kavi ali ne moraju svi vaši Facebook prijatelji znati koja vam je omiljena poza.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Analni seks

Velike svađe

Bilo da prolazite kroz svađu, razvod ili ste upravo saznali da vas partner vara, ne biste trebali pisati o tome na društvenim mrežama. Razlog tomu je što će drugi temeljem toga neizbježno stvoriti loše mišljenje o vašem partneru. Ako i dođe do pomirenja, nitko vašu vezu neće više gledati na isti način. Nekad našoj obitelji i prijateljima treba duže da oproste neke stvari, nego li nama samima. Zato, bolje se ni ne dovoditi u situaciju u kojoj drugima morate opravdavati vlastite izbore.

Vaše sitne rasprave

Zdravoj vezi nije potrebno odobravanje virtulne zajednice. Zbog toga, koliko god primamljivo to bilo, nije preporučljivo tražiti od svojih prijatelja da rješavaju razmirice koje imate s partnerom, ma koliko neznačajne one bile. Takvi potezi odražavaju nedostatak povjerenja i pritom ponižavaju tvog partnera, tvrdi obiteljski psihijatar Jared Heathman.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dvosmislene i nedorečene objave

Misteriozni statusi poput "Zašto ja ovo uopće trpim" mogu djelovati zabavno i misteriozno ali, ako malo bolje razmisliš, jasno ti je da tvojim prijateljima i obitelji neće trebati dugo da donesu vlastite zaključke. Nije nužno iznositi detalje da bi ste prikazali partera u lošem svjetlu i time ga ponizili, smatra psihijatar i stručnjak za veze dr. Dion Metzger.

Objave o "friškoj" vezi

Općenito, koliko god ti bilo lijepo s nekim, trebala bi pričekati bar mjesec dana prije postavljanja objava na društvenim mrežama o svojoj novoj vezi, savjetuje dr. Metzger. Dajte si vremena da vidite u kojem će se smjeru veza razvijati. U slučaju da ne potraje, na ovaj način ćete se poštediti mnogih pitanja i objašnjenja.

Kako razlikovati zaljubljenost od ljubavi

Detalji vaših razgovora

Svi smo nekad dobili jako smiješnu poruku od partnera i pomislili kako bi bilo super da ju podijelimo s našim Facebook prijateljima. Koliko god se htjela pohvaliti svojom boljom polovicom, ipak dobro razmisli prije objavljivanja isječka vašeg razgovora.

Objava intimne poruke vašeg partnera može narušiti povjerenje među partnerima i potaknuti pitanja poput: "Može li bilo što što kažem postati objava na njenom zidu?" Rezultat toga može biti emotivno zatvaranje partnera, što nikako nije dobro za zdravu vezu, kaže psihologinja Jennifer Guttman. Zato, prije no što objavite, jednostavno pitajte.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.